Tek.no

Nyhet

Her er oppfølgeren til N95

14 Nov 2007 16:10

Nokia lanserte i dag N82. Dette skal  i følge selskapet være oppfølgeren til Nokia N95, og blir selskapets nye flaggskip i porteføljen av kameratelefoner.

N82 tar bilder i opptil fem megapiksler og med ekte blits - akkurat som for eksempel Sony Ericsson K850i og Samsung G800.  

- Utkonkurrerer alt

Nokia har pleid å mangle skikkelig blits, og selv Nokia N95 hadde kun et vanlig fotolys. Dette har betydd dårligere bilder i mørke omgivelser. Nå følger heldigvis finnene etter sine konkurrenter. 

Nokia er fulle av lovord om sin nye kameramobil, og lover at bildekvaliteten skal utkonkurrere alt på markedet. 

- Med Nokia N82 har vi nådd et nivå innen bildekvalitet, hastighet og brukervennlighet som ikke bare utkonkurrerer enhver annen kameratelefon på markedet, men dette er også et troverdig alternativ til et digitalt stillkamera, lover Martin Werner, salgssjef for Multimedia Norden.

VGA-video

Kameraet tar også video i 640 x 480 pikslers oppløsning, bedre kjent som VGA-oppløsning i kameraverdenen, med opptil 30 bilder i sekunder. Dette er de beste spesifikasjonene for videoopptak du får i dagens mobiler.

Telefonen skal ha en innebygget sensor som gjør at skjermbildet automatisk vris når du snur telefonen. Også dette finner du også i den konkurrerende telefonen Sony Ericsson K850i.

Naviger rett fra esken

GPS-mottaker er på plass, og Nokia Maps er forhåndsinstallert. Trenger du nye kart er det bare å laste de ned gratis.

For å surfe på internett kan du koble deg til bredbåndslinjen hjemme via Wi-Fi. Alternativt kan du surfe via mobilnettet. For dette har N82 både super-3G, 3G og Edge, noe som gjør at du surfer med høyest tilgjengelig hastighet uansett hvor du befinner deg. 

Skjermen i nykommeren er på 2,4 tommer, noe som er litt mindre enn i N95 (2,6") og mye mindre enn i N95 8GB (2,8"). Skjermen viser 240 x 320 pikslers oppløsning og 16,7 millioner farger.

Prisen på N82 vil ligge på rundt 4600 kroner. Når den kommer i butikkene er foreløpig ukjent, men det vil vi sannsynligvis få vite i løpet av dagen. 

PS: Noen vil kanskje savne den 2,6 tommers skjermen til N95 og større lagringskapasitet. Da anbefaler vi å sjekke ut Nokia N95 8 GB, som kommer mot slutten av året.

(Kilder: Nokia)

Les også
Nå kan du kjøpe Nokia N82
Les også
Nye luksusmobiler fra Nokia
Les også
Se Nokias første GSM-mobil
Les også
Her er super-3G-mobilene
Les også
Nå er Nokia N81 her
annonse

Les også