Tek.no

Nyhet

Epson på offensiven

13 Mai 2005 08:16
annonse

Den billigste av de nye modellene, R2400 har en forventet gatepris på $849 i USA. Det vil si at vi kan forvente en pris på over 7000 i Norge. De dyreste forventes å ligge på over 50 000, så her er det bare å begynne å spare. For de store skriverne bør du også kalkulere inn plassen de opptar. Med den kvadratmeterprisen som er i dag, blir ikke dette for Hvermansen.

R2400 vil nok bli kjøpt av en del entusiaster som ønsker mulighet til å skrive ut i A3 med ypperste kvalitet.

Det nye blekket vil bidra til å gjøre bildekvaliteten til noe av det beste man har sett. I følge Epson skal den overgå kjemisk prosess som i en ordentlig fotolab. Se mer om dette i artikkelen om det nye blekket.

I tillegg til denne skriveren har Epson også kommet med to serier for henholdsvis grafisk industri og kunstfotografier.

Skirverne for grafisk industri heter Epson Stylus Pro 4400, 7400 og 9400, og kan lage utskrifter i opp til A2, A1 og A0+ henholdsvis. Disse bruker fire forskjellige fargepatroner, og kan ha to av hver i skriveren av gangen. Grunnen til at de bare bruker fire, er at denne bransjen baserer alt på CMYK, altså de fire fargene cyan, magenta, gul og svart.

annonse

Skriverne for utskrift av kunstfoto heter Epson Stylus Pro 4800, 7800 og 9800 og skriver ut i de samme formatene som skriverne for grafisk indusri, men bruker naturligvis alle de 8 patronene. Dette er skrivere som har stor fokus på bildekvalitet, korrekte farger og holdbarhet, og det setter store krav til alle ledd i kjeden.

Se pressemeldingene på de neste sidene for ytterligere informasjon.

Les også