Nyhet

Barnestråling under lupen

Det er én diskusjon som neppe blir avsluttet med det første: Er stråling fra mobiltelefoner på noen måte skadelig? Det går knapt en dag uten at det dukker opp nye teorier om skadevirkninger av stråling. Hjernen blir oppvarmet, huden blir skadet, kreftfaren øker og konsentrasjonen synker.

Ingen av teoriene har blitt bekreftet, og vi kjenner heller ikke til tilfeller der en person har blitt skadet av mobilstråling.

Det mest interessante på denne fronten er imidlertid langtidsundersøkelser, der forsøkspersonene undersøkes med jevne mellomrom i perioder på 10 år eller lengre. Mobiltelefoner har ikke vært allemannseie lenge nok til at man har greid å finne noen oppsiktsvekkende virkninger av strålingen, noe man forhåpentligvis heller aldri gjør.

Nylig ble det lansert en ny undersøkelse i Australia, der 300 skoleelever i alderen 12-13 år deltar. Hensikten er å finne ut om strålingen er mer skadelig på barn enn på voksne. Forskerne bak undersøkelsen har en teori om at barna absorberer mer stråling på grunn av at de har mindre hoder og tynnere hodeskalle enn voksne mennesker.

(Kilder: Edie, The Times)

Les også
3G skaper ikke cellealterasjon
Les også
Få innbrudd på MMS
Les også
Upålitelig IP-telefoni
Les også
Påvirker ikke søvnen
annonse