Til hovedinnhold

5 millioner Nexus One i 2010

Googles nye hjertebarn, Nexus One, forventes å selge svært godt i 2010. En analytiker fra Barclays Capital spår at salget av Google-telefonen vil lande et sted mellom 5 og 6 millioner enheter i løpet av 2010.

Dersom spådommen slår til forventes det at Google vil tjene mellom 2,6 og 3,2 milliarder dollar på salget av telefonen. Inkludert i disse tallene er salg gjennom teleoperatører, deriblant T-Mobile som selger telefonen i USA for tiden. Verizon som forventes å starte salg av telefonen til våren er også tatt med.

Slås av Apple

Nexus One får dog bank av forventningene til en annen kjent konkurrent. Finanshuset Piper Jaffray spår nemlig at Apple Iphone vil oppnå et salg på nærmere 36 millioner enheter før året er omme.

Til tross for all den positive oppmerksomheten Googles Nexus One får om dagen er det noen skjær i sjøen. Selskapet hvis motto er "Don't be evil" får pepper for dårlig kundeservice og lang ventetid i forbindelse med salget av sin første telefon. Det rapporteres at telefonen sliter med å holde på 3G-dekning, og at brukerne mesteparten av tiden må vente tålmodig på nedlasting av sider via den langt tregere EDGE-standarden.

Problemer med kundeservice

Samtidig tar Google kun i mot henvendelser til kundeservice via e-post. På toppen av det hele kan det ta inntil to dager før man får svar, noe som for mange oppleves som uholdbart. De kundene som henvender seg direkte til operatør eller til HTC, som produserer telefonen for Google, opplever å bli kasteballer frem og tilbake mellom aktørene.

Billig mobil selges dyrt?

Isuppli, et selskap som spesialiserer seg på analyser av teknotrender, har demontert Googles nye mobiltelefon. Nexus One er ikke den første mobiltelefonen som blir demontert og prismerket av selskapet. I dette tilfellet oppgis totalprisen på delene til å være 174 dollar, eller rett i underkant av tusen kroner. Det er likevel for tidlig å si om Nexus One er en melkeku for selskapet, til tross for at prisen ligger flere ganger høyere enn prisen på delene. Det fins en mengde kostnader som ikke kommer med i en ren oversikt over delekostnader.

Samtidig meldes det at for de som kjøper mobilen med binding fra T-Mobile kan totalprisen for mobilen og heving av binding bli dyrere enn å kjøpe mobilen uten binding i utgangspunktet.

Foreløpig er det altså en relativt lunken mottakelse Nexus One og salgsapparatet til Google har fått. Google selger foreløpig ikke Nexus One offisielt i Norge, men telefonen kan kjøpes gjennom leverandører som tar inn små partier av telefonen.

(Kilder:bbc.co.uk, androidguys.com, reuters.com, engadget.com, brighthand.com)

annonse