Tek.no

Nyhet

Skjulte beskjeder i bilder

Skjermdump fra Quickstego. Teksten til høyre lagres i bildet av spionmistenkte "Anna Chapman" til venstre.

Mer
1 Juli 2010 14:56
annonse

Sist søndag ble ti angivelige russiske spioner arrestert i USA. De er siktet for å ha spionert på USA til fordel for Russland, uten å ha gitt beskjed om dette til amerikanske myndigheter.

De angivelige spionene skal ha kommunisert med sine russiske kamerater blant annet gjennom bruk av hemmelige trådløse nettverk, kodede meldinger via radioutstyr og steganografi.

Skjul budskapet
Steganografi er en urgammel form for kryptering, hvor budskapet sendes på en slik måte, at det ikke er opplagt at det sendes et budskap. I motsetning til en kryptert tekst, som alle kan se er kodet, kan man med steganografi skjule budskapet i for eksempel et bilde. På denne måten vil ikke uvedkommende forstå at det sendes et skjult budskap.

«Med det blotte øye så bildene helt normale ut. Men når man analyserte bildene ved hjelp av steganografiprogrammet, oppdaget man at bildene inneholdt lesbare tekstfiler» Fra anklagen.

Programvaren som de angivelige russiske agentene skal ha brukt, er i følge det amerikanske justisdepartement, ikke kommersielt tilgjengelig. Men fortvil ikke, det finnes løsninger for vanlige dødelige.

annonse

Gratis og enkelt
Gratisprogrammet Quickstego lar deg nemlig på en enkel måte legge inn tekst i bildefiler.

Når du har lagt inn en hemmelig tekst i bildefilen kan du laste den opp på Internett, sende den på epost og gjøre hva du vil med den. Den vil fremstå som et vanlig bilde, helt til den leses med den nødvendige programvaren.

I følge programmets nettside kan svært mye tekst skjules i små bildefiler. En begrensning med akkurat dette programmet er at bildefilene kun kan lagres i BMP-format.

Last ned: Quickstego

annonse

Les også