Tek.no

Nyhet

AOpen klar med Pentium M-hovedkort

Håvard Røste
15 Nov 2004 08:35

Tidligere denne måneden lanserte DFI et tilsvarende kort, som er tilrettelagt for bruk med Pentium M-prosessoren ("Dothan"/"Banias"). Nå er også AOpen klar med et slikt kort.

Pentium M og i855GME-brikkesettet er som kjent i utganspunktet ment for bærbare PC-er, men det er ingenting i veien for å ta disse i bruk i stasjonære systemer også.

AOpen i855GMEm-LFS kommer i micro-ATX-format, har AGP 4x-grafikkport og støtter opp til DDR400-minne. Kortet støtter 400FSB og kommer med doble Gigabit nettverkskontrollere.

5.1 lyd fra Realtek, integrert grafikkontroller og SATA- og Firewire-støtte er også på plass.

Lavt støynivå
AOpen uttaler i sin pressemelding at dette Pentium M-baserte hovedkortet vil være svært godt egnet for de som ønsker en spesielt støysvak PC. Kombinasjonen av Pentium M og dette hovedkortet skal ha et langt mindre effektforbruk enn tradisjonelle desktop-løsninger. Dermed kan støynivået fra vifter senkes, etter som varmeutviklingen er mindre. Et lavt støynivå er svært viktig for bl.a. HTPC-bruk.

Ifølge prisguiden koster kortet fra drøyt 2000 kroner, men er foreløpig ikke tilgjengelig på lager i butikkene her til lands. De beste prisene på Pentium M finner du her.

(kilde: AOpen)

Les også
AOpen Aeolus 6600 GT
Les også
Pentium-M-hovedkort fra DFI
Les også
AOpen XC Cube EY65
Les også
AOpen n250a-FR
annonse

Les også