Razer drar duken av «verdens første gaming-ultrabook»

Razer Blade Stealth 13 har fått GTX-grafikk.

Det har knapt gått et år siden sist Razer gjorde sin minste og letteste modell enda mer attraktiv – da ved å dytte inn et Nvidia GeForce MX150 i 13-tommeren.

Nå tar det hele et par skritt videre med en ny serie: Razer Blade Stealth 13 GTX. Som navnet hinter til er det nå en GTX-løsning Razer har fått plass til innabords, nærmere bestemt et GeForce GTX 1650.

Når sant skal sies, er ikke dette noe spesielt sterkt grafikkort. Men til gjengjeld er det både energieffektivt og trenger ikke all verden av kjøling, noe som naturligvis er viktig med tanke på at dette også skal være en liten og lett bærbar PC.

Her må vi da nevne at Razer Blade Stealth 13 GTX ikke skal være tykkere enn 15,3 millimeter, mens vekten er oppgitt til 1,39 og 1,47 kilogram avhengig av skjermvalg.

Razer synes at dette – kombinert med spillkreftene – gjør at den nye kreasjonen fortjener å kalles «verdens første gaming-ultrabook».

Ice Lake innabords

I tillegg til et bedre skjermkort, kommer den nye utgaven av Razer Blade Stealth 13 også med en nyere prosessor. Denne gangen er det tiende generasjon Core-prosessor eller «Ice Lake» som er kommet på plass – nærmere bestemt i form av en firekjernet Core i7-1065G7.

Ellers har disse PC-ene 16 GB minne, en SSD med 512 GB lagringsplass, Windows Hello-kamera, Thunderbolt 3 og Wi-Fi 6.

Når det gjelder skjerm, har brukeren valget mellom Full HD- og 4K-oppløsning. Uansett skal panelene være individielt kalibrerte og dekke 100 prosent av sRGB-fargerommet.

Billigere i hvit

For den som setter mer pris på prosessorstyrke enn spillegenskaper, kan det være verdt å få med seg at nye Razer Blade Stealth 13 også kommer i en «Mercury White»-versjon uten dedikert grafikk.

I stedet har da prosessoren fått bedre kjøling og større spillerom når det kommer til strømforbruk – Razer oppgir at dennes Core i7-1065G7 er justert opp til en TDP på 25 watt, mot de normale 15 watt.

Ellers byr denne «rimeligere» versjonen på Iris Plus-grafikk, Full HD-oppløsning og 256 GB SSD. Med en vekt på 1,32 kilogram er den også litt lettere enn de GTX-utstyrte brødrene.

Når det gjelder tilgjengelighet, melder Razer at de nye modellene skal bli tilgjengelige fra slutten av september måned, men da kun i USA og Canada. Likevel lover de at den også «snart» skal komme til et knippe andre markdeder, Norden inkludert.

Så det er slett ikke umulig at Razer Blade Stealth 13 er å finne i butikkene før snøen legger seg. Og prisen? Den starter visstnok på 1680 euro.

Ny 15-tommer også

På tampen kan vi nevne at også Razer Blade 15 blir nyere. Her snakker vi om GeForce GTX 1660 Ti-grafikk og en sekskjernet Intel Core i7-9750H i skjønn harmoni.

Razer har også kunngjort at deres Blade Studio Edition nå blir tilgjengelig på det europeiske markedet. Dette er en variant av 15-tommeren med Nvidia Quadro RTX-grafikk, 32 GB RAM, 1 TB SSD og heftig prislapp.

Razer-fan? Da vil du ha denne brødristeren:
Ble realitet etter år med masing >>>

(Kilde: Razer)

Les også
Vi har prøvd verdens minste skikkelige spillbærbare
Les også
Spillbærbare med RTX 2080 Max-Q: Så rå blir PC-ene når prisen runder 30 000 kroner. Vi har testet tre av dem.
Les også
Razer-brødrister blir en realitet etter år med masing fra fans
Les også
Nå har Razer Blade Stealth fått Nvidia-grafikk
annonse