Tek.no

Nyhet

Messenger på iPhone får ansiktslås

Men Android-brukere må vente.

23 Juli 2020 13:41

Facebook har akkurat oppdatert lynmeldingsklienten Messenger, og et lite stykke inn i innstillingsmenyen har det dukket opp et nytt valg under Personvern-innstillingene: applås. Løsningen gjør at du må identifiseres av FaceID eller TouchID på iPhonen før innholdet i Messenger-appen vises.

Funksjonen gjør at du kan låne bort en åpen iPhone uten å tenke på om noen snubler innom samtalene dine i Messenger, ettersom telefonen vil sjekke en gang til om det er du som ser på den før den åpner opp.

Om iPhone-utgaven du bruker har FaceID ser den etter ansiktet ditt en gang til, men om du bruker en iPhone som har fingersensor i stedet vil den be deg låse opp med fingeren før du slipper inn.

Slik skrur du på den nye funksjonen

Velg hvem som kan ta kontakt

I pressemeldingen om funksjonen forklarer Facebook også at de jobber med nye løsninger for å styre hvem som kan ta kontakt via Messenger, enten ved ringefunksjonen eller meldinger. Det skal komme nye måter å styre sorteringen av hvem som havner i den vanlige innboksen, og hvem som sorteres «bort» som meldingsforespørsler. Foreløpig er Facebook vage i omtalen av hvordan de ser for seg dette, men pressemeldingen forklarer at det vil komme mer detaljer etter hvert som de får testet ut de nye løsningene.

Selskapet melder at den nye funksjonen er ute nå for iPhone, og at den vil rulles ut til Android i løpet av «de kommende månedene.»

For Androids del er det verdt å ta med at biometriske låsemetoder som fingeravtrykk eller ansiktslås varierer en del i utforming både sammenliknet med iPhones FaceID og mellom de ulike Android-mobilene. Apples FaceID er etter hvert støttet på omtrent samme vis på tvers av tre generasjoner iPhoner etter hvert, og er muligens litt enklere å forholde seg til enn de mange mer og mindre sikre låsevariantene du får i ulike Android-telefoner.

Store endringer på kort tid

Facebook Messenger har gått gjennom relativt store endringer på kort tid. I 2018 omorganiserte Facebook store deler av lederskapet sitt. Få ansikter gikk ut eller inn av organisasjonen - det var snarere snakk om en rokkering av lederne som allerede var der. Messenger ble i prosessen overtatt av Stan Chudnovsky.

Siden den gang har Messenger-appen gått fra 1,7 millioner linjer kode til 360.000 linjer ifølge Fastcompany. Store deler av innholdet i Messenger som svært få brukte ble ryddet bort til fordel for de tingene som faktisk blir brukt; selve meldingsklienten.

Tillegg som nattmodus og en egen Windows-klient for storskjermen har også kommet til i tiden siden den gang. Nylig ble tjenesten også oppdatert for å gjøre det enklere å dele skjermen man ser på - en funksjon som ofte brukes på arbeidsplasser for å dele presentasjoner og regneark, men som Facebook ser for seg mer for å dele tilforlatelig appbruk på mobilen så som å vise frem en oppskrift eller liknende.

En funksjon som Messenger fortsatt ikke har er ende til ende-kryptering av samtaler. Det er det bare WhatsApp i Facebook-«familien» som har kryptering i alle ledd som er påskrudd som standard. Skal du chatte kryptert i Messenger må du starte en «hemmelig samtale». Den vil ikke være synlig på annet enn de to telefonene den går mellom, og den støtter altså heller ikke lydsamtaler.

Oppdatert 23. juli, 2020, 22.10: Artikkelen lå opprinnelig ute med bare FaceID som støttet løsning, men den nye funksjonen støtter også TouchID på iPhoner som ikke har ansiktsgjenkjenning. Artikkelen er oppdatert for å reflektere at begge typer biometri på iPhone er støttet.

annonse