Til hovedinnhold

Kjent e-sport-eier tiltalt for massiv hacking

Tatt for en av de største dataforbrytelsene noensinne.

Moscowfive.ru

Som med mange andre sportsgrener viser det seg nå at e-sporten heller ikke er helt uten en viss andel tvilsomme sjeler. En tidligere eier av det kjente russiske e-sport-laget Moscow Five er nå tiltalt for sin rolle i en gedigen hacker-sak i USA, skriver nyhetsbyrået AP.

Mannen det er snakk om er Dmitry «ddd1ms» Smilianets, hvis lag hadde flere utøvere i verdenseliten i spill som League of Legends og Counter Strike. Sammen med fire andre russere ble han for ganske nøyaktig ett år siden arrestert av FBI, mistenkt for ha stått bak en sofistikert hacker-organisasjon.

Stjal kredittkortnumre

Denne organisasjonen var ansvarlig for tyveri av intet mindre enn 160 millioner kredittkortnumre fra en rekke store selskaper, noe som medførte tap på flere hundre millioner dollar til sammen for dem som ble rammet. Blant annet ble VISA frastjålet 800 000 kredittkortnumre.

I tillegg til dette ble også innloggings- og kundeinformasjon fra aksjemarkedet NASDAQ og finansselskapet Dow Jones stjålet.

Kredittkortnumrene og andre opplysninger som organisasjonen stjal ble lagret på servere over hele verden, og solgt videre via diverse fora på Internett. Ifølge tiltalen var det dette salgsarbeidet som var Dmitry Smilianets' jobb i organisasjonen.

– Største saken noensinne

Smilianets sitter nå i varetekt i USA og skal visstnok stilles for retten denne uken. Advokaten hans, Bruce Provda, uttalte at saken er meget komplisert og at rettsaken antakelig kommer til å bli langvarig.

Det er uvisst hva slags straff russerne risikerer, men den amerikanske statsadvokaten Paul Fishman sa i forbindelse med tiltalelsen at dette er den største hacker-saken som noensinne er ført for retten i USA.

En annen medskyldig hacker ved navn Albert Gonzalez ble for øvrig dømt til 20 års fengsel i 2009, for en sak som har forbindelse til denne nye tiltalen. Dermed vanker det nok også en del år bak lås og slå for Smilianets og gjengen dersom de blir dømt.

Linux-brukere ble også nylig hacket:
Masse informasjon om brukerkontoer fra Ubuntu Forums er lekket »

(Kilder: AP, via Gamespot)

annonse