Til hovedinnhold

Sendte "spioner" til iPhone-kø

Apples konkurrent ville lære mer om den sære køkulturen.

Hvorfor gidder folk å stå i kø når det kommer ny iPhone? Dette er et fenomen som kan virke uforklarlig for mange. Voksne mennesker står i timevis, kanskje dagevis, i kø, som om de skulle vært Harry Potter-gale tenåringer på jakt etter premierebilletter. Eller er dette de samme folka, bare voksne?

Apples hovedkonkurrent Samsung dukket i alle fall plutselig opp i Apple Store-køen på Manhattan forrige fredag, i et forsøk på å finne ut hva greia egentlig var, ifølge Cnet. Samsung har tidligere laget reklamevideoer hvor de latterliggjør kø-entusiastene til Apple, men de er tydeligvis interessert i å vite hvorfor noen velger å gjøre dette også.

Vanlig å spionere

I USA er det ikke uvanlig at selskaper er tilstede når konkurrenter starter salget av en ny telefon. Dette kan imidlertid enten foregå veldig diskre eller veldig åpent. Da Samsung lanserte Galaxy S4, troppet for eksempel HTC opp med sine egne promotører i nærheten av lanseringsområdet, og på den måten fikk litt oppmerksomhet for sin HTC One.

I dette tilfellet var imidlertid Samsung nokså diskré. Deres utsendte snakket ikke direkte med noen av de som faktisk sto i kø, og de hadde heller ikke på seg klær som ville avslørt at de kom fra Samsung. I stedet filmet de køen og spurte journalister spørsmål som, "Er det færre folk her i år enn i fjor?" eller "Er publikum mer- eller mindre spent i år?" Alle spørsmålene skulle etter sigende insinuere at interessen for Apple var mindre i år, og at det derfor var spesielt at folk fortsatt sto i kø.

"Why Always Apple"?

Det var for øvrig ikke Samsung Electronics, men Samsung Broadcasting Center, en markedsføringsdivisjon i det sørkoreanske selskapet, som stod bak undersøkelsen. En ikke navngitt Samsung-person forklarte hvorfor de var der på denne måten:

"Andre selskaper lanserer også nye telefoner, men det er ikke like mye lidenskap og varme fra kjøperne. Det er bare Apple. Hvorfor? Vi er nysgjerrige", fortalte talspersonen til Cnet.

Fra offisielt hold avkrefter Samsung at de var der for å spionere på Apple, og forklarer det med at TV-teamet tilfeldigvis snublet over Apple-butikken etter å ha gjort et annet intervju. Opptakene skulle altså ikke brukes til noe, og dette hadde ingen tilknytning til Samsung Electronics, skal vi tro talspersonen til Samsun Broadcasting Center/Cheil Worldwide.

Etter 7-8 timer i kø i London fikk også vår journalist tak i Apple-telefonene, sånn at du kan lese den første, norske testen av iPhone 5C nå:

Les også: 5C er bedre og billigere enn iPhone 5


(Kilder: Cnet

Les også
– Ny iPad mini vil bli tykkere
Les også
Apple iPhone 5C: Bedre og billigere enn iPhone 5
Les også
– Samsung Galaxy S5 kommer i to versjoner
Les også
Lanseringsdatoen for Samsung-klokke er klar
Mer om
annonse