Nyhet

Dette tror vi Apple lanserer tirsdag kveld

Nye iPad-er kommer garantert – men kommer det en iWatch?

Tirsdag 22. oktober klokken 19:00 norsk tid går Apple-sjef Tim Cook på scenen for å presentere en rekke nye produkter, blant annet nye iPad-er. Apple lanserte som kjent nye iPhone-modeller tidligere i høst, men i invitasjonen til tirsdagens pressekonferanse skriver de at «We still have a lot to cover».

Pressekonferansen går av stabelen i Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco, samme sted som mange tidligere Apple-lanseringer har funnet sted. Apple har også en liveoverføring til et arrangement i London, hvor Amobil kommer til å være tilstede.

Amobil kommer til å liveblogge fra arrangementet, og holder deg løpende oppdatert med nyheter og sniktitter på de nye produktene utover tirsdagskvelden.

Her er hva vi forventer vil bli lansert i kveld:

Er dette 5. generasjon iPad?Foto: unboxtherapy / YouTube

5. generasjon iPad

Dette er ett av de sikreste tipsene. Det har allerede lekket ut massevis av bilder av det som skal være kabinettene til både 5. generasjon iPad og den neste iPad mini-modellen, begge vil med stor sikkerhet bli lansert tirsdag kveld.

Det ventes at den nye iPad-en vil få Apples nye 64-bits A7-brikke, den samme som også brukes i iPhone 5S. Det er heller ikke usannsynlig at fingeravtrykksensoren Touch ID finner veien fra iPhone 5S til iPad 5.

Ifølge Wall Street Journal vil 5. generasjon iPad bli tynnere og lettere enn dagens 9,7-tommer, takket være overgang til en ny type tynn film i skjermen i stedet for glasset som brukes i dagens modell. Det er Apples underleverandører som sier dette til Wall Street Journal, men Apple har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Dette skal være et lekket bilde av en gullfarget iPad mini.Foto: Sonny Dickson.

iPad mini med Retina-skjerm

Sammen med 5. generasjon iPad vil Apple antagelig også benytte anledningen til å lansere en oppgradert utgave av iPad mini. Det er langt fra bombesikkert at det vil komme en Retina-versjon av iPad mini – det vil si med en skjerm med mye høyere oppløsning. Men hvis Apple skal holde følge med konkurrentene er det nødvendig å øke oppløsningen på skjermen. Ifølge Apple Insider vil Retina-versjonen av iPad mini bli brøkdelen av en millimeter tykkere enn dagens modell, for å gjøre plass til et kraftigere batteri.

Det er usikkert om Retina-versjonen av iPad mini kommer tirsdag kveld, eller først tidlig neste år. Det regnes imidlertid som ganske sikkert at det kommer en ny iPad mini, og da antagelig med en noe kraftigere prosessor – kanskje A6-prosessoren som sitter i iPhone 5.

Flere bilder som har lekket på nettet viser en gullfarget iPad, og det er neppe usannsynlig at begge de nye iPad- og iPad-miniversjonene vil komme i en gullfarget versjon, i tillegg til sølv og «stellargrå» – som er Apples nye mørkegrå farge.

5. generasjon Apple iPod Touch. Foto: Apple

Nye iPod-er

Selv om stadig færre kjøper dedikerte musikkspillere, pleier Apple alltid å lansere nye iPod-modeller før julesalget. Det har vært få (om noen) lekkasjer som har kunne bekrefte at dette kommer i år, men vi vil ikke bli overrasket om det kommer oppgraderte versjoner av iPod Touch og iPod Nano.

Mac-er, nytt OS og ny Apple TV

Ett av de sikreste tipsene, er at Apple vil lansere den nyeste versjonen av sitt operativsystem for Mac, kalt OS X Mavericks. Denne er allerede lansert for utviklere, og vil antagelig bli lansert for sluttbrukere tirsdag kveld.

Les testen av Mavericks hos Hardware.no »

Apples MacBook Air ble tidligere i år utstyrt med Intels nyeste Haswell-brikker, noe som blant annet gir bedre batteritid og bedre ytelse. Det ventes at Apple vil introdusere denne prosessoren også i de andre modellene i MacBook-serien, blant annet MacBook Pro med Retina-skjerm.

Kanskje lanserer Apple også en ny versjon av Mac mini med Haswell? Ifølge Cnet.com kan det også tenkes at et slikt produkt også vil bli utstyrt med 802.11ac, en raskere Wi-Fi-variant enn den som brukes i dagens Mac mini.

Det begynner å bli en stund siden forrige Apple TV-lansering, derfor er det mulig at også en oppgradert utgave av denne vil bli lansert. En ny og kraftigere variant av den stasjonære Mac Pro-modellen kan også komme.

Neppe noen iWatch

Ryktene om en iWatch-smartklokke fra Apple har svirret i årevis, men det er så langt ingenting som tyder på at en slik klokke skal være rett rundt hjørnet. Mange mener nå at en iWatch kan komme først en gang i løpet av 2014.

Les også: Apple iWatch kan komme i 2014

Les alle iPad-ryktene her »

(Kilder: The Verge, Cnet, Wall Street Journal)

Les også
Apple bekrefter 22. oktober-lansering
Les også
– Ny iPad mini vil bli tykkere
Les også
Apple OS X Mavericks: Slik blir din nye Mac med Mavericks
Les også
Apple iPhone 5S: Apples iPhone 5S er en unik mobiltelefon
Les også
Apple iPhone 5C: Bedre og billigere enn iPhone 5
Les også
Smartklokkene kommer
Les også
Apple registrerer iWatch som varemerke
annonse