Tek.no

Nyhet

Alvorlig sikkerhetshull i Skype er avslørt

Hvem
som helst kunne stjele kontoen din.

Niklas Plikk
Ole Henrik Johansen
14 Nov 2012 15:07

Tidligere i dag ble det kjent at du ved hjelp av noen få tastetrykk kunne ta over en hvilken som helst Skype-konto. Det eneste man trengte å vite var hvilken e-postadressen som var knyttet til kontoen.

Stort sikkerhetshull

Det nye sikkerhetshullet ble oppdaget og postet på en russisk forumside. Svakheten lå i Skypes systemer for tilbakestilling av passord. Her kunne man være logget inn med sin egen Skype-konto, og resette passordet på en annen konto – og dermed ta full kontroll på den.

Det hele tok kun noen få minutter å gjennomføre. En rekke store nettsteder bekrefter nå at det var fullt mulig å ta over alle kontoer som er registert på tjenesten, og det eneste man trengte var e-postadressen.

Siden mange bruker samme e-postkonto på Skype og andre nettsteder der adressen er synlig, blir hullet betegnet som alvorlig.

Microsoft stoppet passordsendring

I påvente av en permanent løsning på det nye sikkerhetshullet, tok Microsoft affære bare timer etter at smutthullet ble kjent. De har nå steng alle muligheter for å endre passord inntil videre.

– Vi har mottatt en rapport om et nytt sikkerhetsproblem. Som et forbyggende skritt har vi midlertidig deaktivert muligheten til å resette passord, og vi vil fortsette å undersøke saken nærmere. Vi beklager det inntrufne, men brukeropplevelsen og sikkerhet er vår første prioritert, sier Microsoft i en uttalelse til The Next Web.

(Kilde: Thenewweb, Pixus.ru)

Les også
Microsoft utbetalte rekorddusør til hacke-ekspert
Les også
Roozz skal være «programvarens svar på Spotify»
Les også
Kim Dotcom flytter Mega til New Zealand
Les også
Norsk søkemotor skal jakte på terrorister
Les også
Norsk Pirate Bay-gründers nådesøknad avvist
Les også
Skype er i trøbbel
annonse

Les også