Tek.no

Nyhet

Dette kameraet lar deg ta opp med 900 bilder i sekundet – og 4K-oppløsning

Men det krever relativt dyp lommebok.

BaLL LunLa/Shutterstock.com
21 Nov 2014 05:35

Jo høyere oppløsninger man fanger bilder med, jo mer informasjon må som kjent prosesseres av utstyret, og om man i tillegg ønsker ekstra høye bildefrekvenser må man belage seg på å virkelig punge ut.

For litt siden skrev vi for eksempel om en sportsfotograf som laget en surfevideo med et kamera som taklet 4K-oppløsning og hele 1000 bilder i sekundet, og som derfor kostet rundt 900 000 kroner.

Ny, kompakt modell lanseres

Nå melder nettstedet Imaging Resource om en annen kameramodell som inngår få kompromisser mellom oppløsning og bildefrekvens, og som i tillegg skal være temmelig kompakt.

Kameraet heter FT-ONE-S og skal være en mindre utgave av det eksisterende høyhastighetskameraet FT-ONE, produsert av selskapet FOR-A. Kameraet er i stand til å filme i 4K-oppløsning med en bildefrekvens på solide 900 bilder per sekund.

Dermed kan du altså ta opp knivskarpe videoer i skikkelig slow-motion, men ikke uten å grave ganske dypt i lommeboken. FT-ONE-S har riktignok ikke fått en pris ennå, men den forrige versjonen ligger på cirka 100 000 dollar, altså rundt 670 000 kroner.

Bedre beskyttelse mot vær

I tillegg til å være mer kompakt og lettere enn forgjengeren, skal FT-ONE-S også være bedre bekyttet mot vær og vind, og er også i stand til å korrige farger i sanntid. Modellen skal vises frem på messen International Broadcast Equipment Exhibition i Japan denne uken.

Under kan du se et eksempel på hvordan slow-motion i 4K-oppløsning ser ut. Klippet er laget med forgjengeren til FT-ONE-S, FT-ONE, og er tatt opp med 860 bilder i sekundet og en oppløsning på 4096 x 2160 piksler. Klippet kan også spilles av i denne oppløsningen, men da må du altså ha en 4K-skjerm.

Også droner takler nå 4K-oppløsning: DJIs nye toppmodell koster over 20 000 kroner »

Les også
Denne kameradronen koster 20 000 kroner
Les også
Nye iMac klarer 5K-oppløsning med hele 60 bilder i sekundet
annonse