Tek.no

Nyhet

Disse nye Netflix-seriene får du se i år

Thriller, drama, komedie – her er det mye å glede seg til.

Netflix/montasje
3 Mar 2015 06:00

Netflix har gjort stor suksess med flere av sine originale TV-serier, hvor House of Cards er den mest populære. Akkurat nå kan du se sesong 3 av denne serien, så fremt du har Netflix-abonnement. I løpet av året vil streamingtjenesten vise enda flere originale TV-serier, samt sin første originale spillefilm, og nå er lanseringsdatoene for flere av dem klare. Det skriver Mashable.

Til tross for flere gode serier, kunne utvalget i norske Netflix utvilsomt vært bedre enn det er i dag. Vi har sjekket hele sendeplanen til Netflix frem til sommeren, og funnet flere serier som det kan være verdt å gi en sjanse. Plott inn datoene i kalenderen din etter ønske:

Originale Netflix-serier

6. mars – Unbreakable Kimmy Schmidt

En helt ny Netflix-serie har premiere førstkommende fredag, og den heter Unbreakable Kimmy Schmidt. Ifølge IMDb.com handler komiserien om en kvinne som bryter ut av en religiøs dommedagssekt og starter livet på nytt i New York.

Hovedrolleinnehaver Ellie Kemper har vært med i (amerikanske) The Office, samt filmer som 21 Jump Street og Sex Tape.

10. mars - The Returned

Denne thriller-serien kommer faktisk til Norge og andre deler av verden før USA og Canada. The Returned er basert på den franske serien Les Revenants. Handlingen foregår i en liten fjellandsby, hvor flere personer som alle trodde var døde, plutselig dukker opp igjen. Etter hvert begynner flere uforklarlige ting å skje.

Skaperne av den nye Netflix-serien heter Carlton Cuse og Raelle Tucker. De er kjent for henholdsvis Lost og True Blood. Så vidt vi kan forstå vil nye episoder av The Returned legges ut uke for uke, ikke alle på en gang. Det skyldes at serien skal gå på vanlig TV i USA og Canada, hvor serien først blir tilgjengelig på Netflix neste år.

20. mars – Bloodline

«We're not bad people, but we did a bad thing» er slagordet for den nye Netflix-serien Bloodline, som kommer litt senere denne måneden. Dette skal være en serie i sjangeren drama/thriller, ifølge IMDb.com.

Handlingen skal være at en bror, «familiens sorte får», kommer hjem til sine andre søsken og røsker tak i et vondt minne som angår dem alle sammen. Skuespillerne er for oss nokså ukjente, med unntak av Kyle Chandler. Serieskaperne er de samme som stod bak Damages.

10. april - Marvel's Daredevil

Hvis du forbinder Daredevil med den middelmådige Ben Affleck-filmen fra 2003, kan vi forsikre deg om at den nye Netflix-serien med samme navn trolig blir noe helt annet. Her spiller nemlig Charlie Cox hovedrollen. Han gjorde en strålende jobb i eventyrfilmen Stardust for noen år siden, og har også hatt en stor rolle i serien Boardwalk Empire.

Marvel's Daredevil handler om en blind advokat som utvikler sine øvrige sanser til det ekstreme, og som etter hvert blir en superhelt.

8. mai – Grace and Frankie

Foto: Netflix

Vi vet egentlig ikke så mye om denne Netflix-serien foreløpig, annet enn at det skal være en komiserie. Ifølge IMDb.com handler serien om et firkantdrama som involverer to ektepar, hvor mennene tilsynelatende har til hensikt å forlate konene sine – og gifte seg med hverandre.

Jane Fonda og Martin Sheen spiller to av hovedrollene. I tillegg er Sam Waterston, som nylig gjorde en glitrende jobb i The Newsroom, med på rollelisten.

5. juni – Sense8

Foto: Netflix

Åtte fremmede fra forskjellige kanter av verden får plutselig «mental kontakt» med hverandre, som en slags kollektiv bevissthet, i den nye sci-fi-serien Sense8. En ond karakter i serien vil forhindre at disse personene begynner å samarbeide. Det er så vidt vi kan forstå handlingen.

Skaperne av den nye serien er de samme som stod bak The Matrix-trilogien, søskenparet Andy og Lana Wachowski. På rollelisten er det mange ukjente navn, men Naveen Andrews («Sayid» fra Lost) er ett vi kjenner igjen.

12. juni – Orange Is the New Black (Sesong 3)

Piper er tilbake på Netflix i juni. Foto: Netflix

Sammen med House of Cards, som hadde sesongpremiere sist fredag, er Orange Is the New Black en av de virkelig store Netflix-suksessene. Her følger vi karakteren Piper Chapman, spilt av Taylor Schilling. Hun er «den snille jenta» som havnet bak lås og slå i et røft kvinnefengsel, etter at hennes tidligere lesbiske elskerinne lurte henne til å smugle dop over landegrensen.

Vi skal ikke avsløre noe særlig om sesong 3, men Mashable skriver at én sentral person visstnok skal være skrevet ut av serien.

17. juli – Wet Hot American Summer

Den nye Netflix-serien Wet Hot American Summer er en slags oppfølger til filmen fra 2001 med samme navn. Settingen i den satiriske komiserien skal være en typisk amerikansk sommerleir, men noe særlig mer enn det vet vi ikke.

Janeane Garofalo spiller hovedrollen (Beth) både i filmen og den kommende serien. Nesten hele den originale rollebesetningen er faktisk med i serien også. Det inkluderer kjente navn som David Hyde Pierce, Molly Shannon, Paul Rudd, Amy Poehler, Bradley Cooper og Christopher Meloni.

Film

Dokumentarer

Stand-up

  • 6. mars – Aziz Ansari: Live At Madison Square Garden
  • 17. april – Chris D'Elia: Incorrigible
  • 22. mai – Jen Kirkman: I'm Gonna Die Alone (And I Feel Fine)

Samtlige av disse datoene er merket med «Global Original» i Netflix' oversikt. Det skal bety at innholdet skal bli tilgjengelig også i Norge på disse datoene.

Nordmenn er mer fornøyd med en norsk streamingtjeneste
Netflix er størst, men ikke best »

(Kilder: Netflix, Mashable)

annonse

Les også