Nyhet

– Neste generasjon Google Glass får Intel-prosessorer

Kommer trolig til neste år.

Det har vært litt stille rundt Googles elektroniske «smartbrille» Google Glass i den siste tiden, og noe av det siste på ryktebørsen gikk på at produktet kunne gå en dyster fremtid i møte. Nå kan det se ut som at det likevel er en fremtid å spore, for neste generasjon med Google Glass skal ha fått med selveste Intel på laget.

Problemet med dagens Google Glass er at utviklerne til en stor grad har mistet piffen og interessen. Kundene er ikke så interesserte lengre, og produktet har hatt enkelte begrensninger. Et produkt som har tatt over som favoritten er nok uten tvil Oculus Rift, der det skjer mye for tiden.

Som et friskt pust inn i hele brillekonseptet kommer teknologigiganten Intel. Intel har lenge snust på diverse former for bærbar teknologi og ikke minst tingenes Internett.

Intel skal stå for prosessoren

Intel skal stå for prosessorenheten i det som kommer til å bli kjent som Google Glass 2, og tar med andre ord over jobben fra Texas Instruments. Kildene hevder at Intel planlegger å fronte produktet på en rekke nye arenaer, blant annet til sykehus og ulike produksjonsmiljøer.

Dette synes veldig praktisk, da det er nok av situasjoner der man gjerne vil ha begge hendene fri, samtidig som man får opp informasjonen man trenger rett foran seg.

Google Glass har omtrent fra første dag fått kritikk for å være litt for godt egnet til å krenke privatlivet, ettersom du risikerer å bli filmet i situasjoner der du tror at ingen filmer deg.

Verken Intel, Google eller Texas Instruments har villet kommentere ryktene.

Slik fungerer Google Glass »

(Kilde: The Wall Street Journal)

Les også
– Derfor er Google Glass uinteressant
Les også
Her er Sonys Google Glass-utfordrer
Les også
Denne appen måler humøret til de du snakker med
annonse