Tek.no

Nyhet

Bose-brukere opplevde at støydempingen «forsvant» etter oppdatering

– Ingenting er endret, har Bose sagt i flere uker.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
7 Apr 2018 06:00

Bose har lenge vært kjent for sin aktive støydemping, som alltid har vært i toppklassen.

Men med den siste oppdateringen til de svært populære QuietComfort 35 II-hodetelefonene ser det ut til å ha gått galt.

– Et mye dårligere headset enn før

En Tek-leser skriver følgende:

– Etter å ha oppgradert mitt Bose QuietComfort 35 II til versjon 2.5.1 gjennom Bose Connect-appen, så har headsettet blitt særdeles mye dårligere. Volumet på headsettet er lavere, den aktive støydempingen fungerer i mye mindre grad enn før, og jeg opplevde også susing i headsettet i noen dager etter oppgraderingen. Susingen er borte, men headsettet oppleves nå som et svært mye dårligere headset enn før.

Støydempingen er unektelig den beste enkeltfunksjonen på Bose QC35. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

En kaskade av brukere i forumet til Bose virker å ha samme problem, nemlig at 2.5.1-oppdateringen har gjort den aktive støydempingen langt svakere enn tidligere, selv på høyeste nivå.

Mange klager over at de nå plutselig kan høre airconditionanlegget på kontoret, i tillegg at til stemmer rundt er merkbare i langt større grad. Flere skriver også at det «flykabintrykket» de føler på ørene når støydempingen fungerer, ikke lenger er der.

I tillegg skal det også ha dukket opp en suselyd slik vi forbandt med aktiv støydemping for mange år siden.

De første meldingene om problemet begynte å dukke opp for cirka tre uker siden. Siden har forumtråden nådd 23 sider, hvor stort sett alle melder om det samme problemet.
Skjermdump Bose.com

Nedgradering hjalp ikke

Det hjelper tilsynelatende heller ikke å nedgradere tilbake til gammel fastvare, da mange av brukerne skriver at den svake støydempingen og suselyden fortsatt er der.

Enkelte som har forsøkt å nedgradere til gammel versjon opplevde også at hodetelefonene sluttet å fungere i det store og hele, selv om noen også melder om at de fikk tilbake den gamle støydempingen.

– Nå er støydempingen omtrent helt lik på høy og lav, ingen forskjell. Og det er kommet til en konstant hissing som en dårlig innstilt radio som gir deg hodepine, skriver brukeren hmggloria på Bose-forumet.

Noen få andre setter pris på hva 2.5.1-oppdateringen gjorde med hodetelefonene deres.

– Jeg har lyttet på 2.5.1 i et par dager. Jeg liker det godt. Følelsen av trykk på ørene som tidligere gjorde meg kvalm er borte. Støydempingen er kanskje blitt svakere, men det er et godt kompromiss, skriver PaddyO.

Korrumpert bluetooth-oppdatering?

De fleste er imidlertid svært kritiske, og mener Bose har sluppet en oppdatering som ikke har vært ferdigtestet og i praksis bruker kundene som betatestere.

Enkelte spekulerer også i at bluetooth-leveransen av oppdateringen er korrumpert, ettersom de ved tilkobling med kabel får beskjed om at de fortsatt er på versjon 2.2.1 og at det er en oppdatering klar til 2.5.1.

Boses holdning var tilsynelatende at det ikke var noe problem i flere uker, og at programvareteamet deres hadde bekreftet at det ikke skal ha vært gjort noen endring på støydempingen i 2.5.1-oppdateringen.

Bose forsikret om at de hadde dobbeltsjekket oppdateringen, og at ingenting var galt. Siden har de imidlertid skiftet tone - i alle fall noe.
Skjermdump Bose.com

Trakk tilbake?

Tirsdag denne uken bekreftet endelig moderator Tony_G at de var klare over at oppdateringsklienten viste feil fastware-versjon, og at de så på saken. Da meldte også brukere i forumet at 2.5.1-oppdateringen tilsynelatende var fjernet, og at 2.2.1 nå ble oppgitt som «oppdatert».

Senest torsdag gjentok imidlertid moderatorteamet at de hadde fått bekreftet at det ikke skal ha vært gjort noen endringer på verken støydemping eller lydkvalitet, og lenket til en svært grunnleggende feilsøkingsguide.

Oppdatert: Bose sendte oss mandag følgende uttalelse:

«Våre ingeniører har bekreftet at det ikke ble gjort endringer i støykanselleringen eller lydkvaliteten i den nyeste programvareoppdateringen til QC35 II. Dersom noen opplever problemer med dette, oppfordres de til å ta kontakt med sin lokale Bose produktkundestøtte. (Informasjon om dette finner du her.)»

Har du hatt problemer med 2.5.1? Hør fra deg i kommentarfeltet.

annonse

Les også