Til hovedinnhold

Sjekk trafikken i mobilnettet under VM: Opptil 18 ganger vanlig

Darren Staples/Reuters/NTB scanpxi

VM i fotball er kommet langt, og Telenor melder i dag ikke overraskende at trafikken i mobilnettet under de mest spennende kampene har vært enorm.

Trafikktoppen foreløpig kom under straffesparkkonkurransen i åttendedelsfinalen mellom Kroatia og Danmark, med 18 ganger høyere trafikk i NRK-appen enn normalt.

Alle toppene er fra VM

Våre svenske venner også tiltrakk svært mange i kampen mot Sveits 3. juli, som også var sendt på NRK, i tillegg til at dobbeltkampen Sør-Korea-Tyskland og Mexico-Sverige 27. juni utgjorde et massivt trafikkhopp.

– Alle andre topper er også fra VM-kamper. Vi imøteser resten av turneringsspillet med spenning og hvordan det kan slå ut i mobilnettet. Det er ikke utenkelig at vi får en ny trafikkrekord i mobilnettet i løpet av VM. Erfaringsmessig er VM, EM og OL de arrangementene som driver opp mobiltrafikken til nivåer vi aldri tidligere har registrert, sier informasjonssjef Magnus Line i Telenor Norge til Tek.no.

Han sier at han ikke kan dele totaltall, men at NRK, Canal Digital og Get utgjorde 36 prosent av datatrafikken i målingen, og på samme tidspunkt som Danmark-Kroatia var trafikken på fotballstreaming dobbelt så stor som Facebook, Instagram og Snapchat til sammen. Line sier også at ser at appene til Get og Canal Digital er omtrent jevnstore og har veldig store trafikktopper under kampene.

– Trafikken er opp mot 100 ganger høyere fra formiddag til ettermiddag når kampene starter, sier Line.

Slik har trafikken vært i Telenors mobilnett mellom 26. juni og i går. (Klikk på bildet for større versjon)
Telenor/Tek.no

Youtube og Netflix holder stand

Spesielt Spania-Russland og Colombia-England ga store trafikkhopp i appene til Get og Canal Digital, da dette var kamper som ble sendt på TV2, mens det kan virke som om de fleste foretrekker å se kampene i NRK-appen fremfor signalleverandørenes apper når det er statskringkasteren som sender.

Grafen vi har fått fra Telenor inkluderer imidlertid ikke TV2 Sumo, så det er vanskelig å si om den samme tendensen gjelder dem.

Line understreker også at det ikke er alle som ser ut til å være interessert i VM.

– Det er verdt å merke seg at trafikk på Youtube og Netflix ikke går ned under fotballkampene, noe som tyder på at de har en annen målgruppe enn fotballfans.

Av disse står Youtube for omtrent dobbelt så mye trafikk som Netflix gjør. Utenom VM er NRK og Netflix omtrent like store.

Tek.no har bedt Telia om liknende tall i deres nett, men de sier de kommer med en oversikt etter finalen er spilt.

annonse