Dette er den første mobilen med fingeravtrykkleser bygget rett inn i selve skjermen

Det gikk en stund rykter om at det var Samsungs kommende Galaxy S9 som ville bli den første mobilen med fingeravtrykkleser bygget inn i skjermen, men slik gikk det ikke. I desember kom det nemlig opplysninger om at kinesiske Vivo er først ute, og nå melder blant andre Android Police at mobilen er lansert.

Vivo X20 Plus UD er navnet på den nye modellen, som riktignok kun skal lanseres i Kina i første omgang. Foreløpig selger Vivo hovedsakelig mobiler på det asiatiske markedet, og det er dermed uvisst om og når den blir tilgjengelig her til lands.

Optisk CMOS-sensor

Det er imidlertid ikke umulig at den nye optiske fingeravtrykksensoren, som er utviklet av Synaptics, også vil dukke opp i andre mobiler etter hvert.

Sensoren er en CMOS-sensor ikke ulik den man finner i kameraer, og den fungerer ved at skjermen først belyser fingeravtrykket før sensoren skanner det og sender det til prosessoren. Den leser altså av fingeravtrykkene gjennom glasset, som betyr at den er godt beskyttet mot både skraper, vann og annen slitasje og har således høy holdbarhet.

Synaptics har tidligere uttalt at den nye sensoren, som er en oppdatert utgave av den som ble avduket for ett år siden, har høy ytelse og oppløsning, samt at den er dobbelt så rask som ansiktsgjenkjenning.

Når det gjelder andre spesifikasjoner har X20 Plus UD en 6,43-tommers skjerm med full HD-oppløsning og 18:9-format, Snapdragon 660-prosessor, 4 GB minne og 128 GB lagringsplass. Ellers er batteriet ganske stort, med en kapasitet på 3905 mAh. Den har også en dobbel kameraløsningen på baksiden med en oppløsning på 12 megapiksler og et selfiekamera på 5 megapiksler.

I Kina har mobilen en pris på 3598 yuan, som tilsvarer cirka 4400 kroner.

Snart kan du attpåtil få en mobil med holografisk skjerm »

Les også
Denne mobilen skal ha 10 GB minne
Les også
I 2018 får du kjøpt en toppmodell med fingersensor innebygd i skjermen
annonse