Til hovedinnhold

Musk vil gjøre det like billig å flytte til Mars som å kjøpe bolig i USA

Vil bane vei for kolonisering ved å gjøre turen «fem millioner prosent» rimeligere enn i dag.

SpaceX

Elon Musk, for elbilelskende nordmenn flest kanskje best kjent som mannen bak Tesla, presenterte i går sin plan for å få folk til vår naboplanet Mars.

Ettersom jorden, altså vår hjemplanet Tellus, med ujevne mellomrom går gjennom katastrofer der store deler av dyre- og plantelivet går dukken, er det ifølge Musk og en rekke andre smartinger ikke noe reelt valg: For å sikre menneskeslektens overlevelse må vi spre oss ut i verdensrommet.

Og da kan Mars være et naturlig første skritt. Og det skrittet ønsker Musk og kompani – altså romfartsorganisasjonen SpaceX – å ta i løpet av et knapt tiår. Ingen skal anklage den mannen for ikke å ha visjoner.

Først «vanlige» ekspedisjoner, så kolonisering

De første turene til Mars vil naturlig nok ikke være for folk flest, men målet er å til slutt få en selvforsynt koloni på den røde planeten. Og da trengs det en del folk som vil være villige til å ta turen over.

SpaceX Interplanetary Transport System

I en fire minutter lang animasjonsfilm, som trolig kan klassifiseres som en «romkoloniseringspornofilm», demonstrerer Musk og kompani – altså SpaceX – hvordan en tur til Mars kan foregå i fremtiden.

Ved å bruke rakettene flere ganger, tanke i rommet, lage drivstoff på Mars og ikke minst bruke «riktig» drivstoff håper Musk etter hvert å kutte kraftig ned på kostnadene. Han mener at det å flytte en person over til Mars ikke må koste mer enn rundt 200 000 dollar, som er gjennomsnittsprisen på en amerikansk bolig.

Musk mener at en koloni på Mars vil kunne klare seg selv i løpet av 40 til 100 år med utvikling.

En kortversjon av gårsdagens presentasjon kan du se under. Lengre og mer utfyllende versjoner finner du på YouTube.

Elon Musk’s Mars colonization event in 5 minutes

Ja, rakettgjenbruk er mulig:
«Of Course I Still Love You» er historisk >>>

(Kilde: YouTube/The Verge)

annonse