Til hovedinnhold

AMD har kunngjort andre generasjon Ryzen-prosessorer

Den nye 2000-serien er nå offisiell, og alle modellene kommer med kjølere.

Vegar Jansen

Det har nå gått litt over ett år siden AMD for alvor tok opp konkurransen med Intel med sin Ryzen-serie. AMD bekreftet i januar at den andre generasjonen skulle komme denne måneden, og senere dukket det også opp en lekkasje som indikerte hva vi hadde i vente. Vel, nå er den nye prosessorene omsider offisielle.

I en pressemelding har AMD nemlig offisielt avduket sin nye 2000-serie av Ryzen-prosessorer, og det viser seg, kanskje ikke helt overraskende, at lekkasjen fra mars stemte på en prikk. Unntaket er at de to X-modellene får litt lavere pris enn først antatt.

Kommer med kjølere i pakken

Den nye Ryzen-generasjonen består av de fire modellene Ryzen 5 2600, Ryzen 5 2600X, Ryzen 7 2700 og Ryzen 7 2700X, og vil – som ventet – bli tilgjengelig fra og med den 19. april. Den ryktede Ryzen 2800X ser altså ut til å utebli i denne omgang.

Samtidig med lanseringen av de nye prosessormodellene vil det også komme nye hovedkort med AMDs nye X470-brikkesett. De første produsentene ut med disse hovedkortene vil bli ASRock, ASUS, Gigabyte og MSI.

Videre skriver AMD at hele den nye prosessorgenerasjonen kommer med AMDs egen Wraith-kjøler i pakken, og toppmodellen Ryzen 7 2700X kommer med en ny kjøler kalt Wraith Prism. Denne skal by på bedre termisk ytelse og en mer kompatibel vifteprofil enn den eksisterende Wraith Max-modellen, sier produsenten.

Den nye Ryzen 2000-serien mot Ryzen 1000-serien:

AMD jobber allerede med Zen 5 »

annonse