Til hovedinnhold

Nye Apple Watch sliter med overgang fra vintertid

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I Australia byttet de til sommertid denne helgen, flere uker før vi skal stille om klokkene her i Norge. Det har skapt problemer for australiere som har kjøpt seg en ny smartklokke fra Apple.

Det viser seg nemlig at Apple Watch Series 4, den nyeste varianten av klokken, ikke taklet overgangen til sommertid. En rekke brukere har rapportert at enhetene deres har satt seg i en uendelig omstartsloop etter at landet byttet over til sommertid denne helgen.

Les vår test av Apple Watch Series 4 »

Rammer bare visse bruker

Feilen har bare rammet de som har kjøpt den nyeste versjonen av Apples klokke, med større skjerm. Feilen er knyttet til den nye (og større) digitale urskivenen på klokka som fokuserer på aktivitetsmåling.

Apples utviklere glemte tilsynelatende å programmere inn hvordan urskiven, og aktivitetssirklene, skulle takle et døgn som var 23 timer langt. For alle som hadde denne urskiven, og den såkalte aktivitets-«komplikasjonen» aktivert da sommertiden satte inn, endte opp med en ubrukelig klokke.

Løser seg trolig av seg selv

Noen brukere skal ha klart å tvinge klokken til å bytte urskive via Apple Watch-appen på telefonene deres. Andre tror det vil hjelpe å bare vente til dagen er over, når de er tilbake til et døgn med 24 timer.

Det kan bli spennende å se om Apple rekker å fikse feilen før vi bytter over til vintertid her i Norge, som potensielt kan ha samme feil. Det vil forøvrig skje natt til søndag, 28. oktober. For å være på den sikre siden kan det lønne seg å aktivere en urskive som ikke viser en aktivitetssirkel i løpet av det første døgnet.

annonse