Nyhet

Bill Gates: – Kryptovaluta er en direkte årsak til dødsfall

Microsoft-grunnleggeren med kraftsalve mot digital valuta.

Kryptovalutaene er utvilsomt i ferd med å en permanent del av det moderne samfunnet, men ikke alle har trykket fenomenet til sitt bryst – heller ikke i teknologiverdenen. Nå viser det seg at selveste Microsoft-grunnleggeren er svært kritisk til de digitale valutaene.

Som blant andre avisen The Telegraph melder deltok Bill Gates nylig på en «Ask Me Anything»-seanse på nettstedet Reddit, hvor brukere kan stille alle mulige spørsmål. Blant spørsmålene var hvordan han stilte seg til kryptovaluta, og da kom Gates med en aldri så liten kraftsalve.

Mener det er en direkte årsak til dødsfall

– Den sentrale egenskapen ved kryptovaluta er anonymiteten. Jeg tror ikke det er en god ting. Myndighetenes mulighet til å avdekke pengehvitvasking, skatteunndragelse og terrorfinansiering er en god ting. Akkurat nå brukes kryptovaluta til å kjøpe fentanyl og andre narkotiske stoffer, så det er en uvanlig teknologi som har forårsaket dødsfall på en veldig direkte måte, sa Gates.

Microsoft-sjefen la til at han mener «spekulasjonsbølgen» som pågår akkurat nå rundt kryptovaluta er svært risikabelt for de som deltar i den aktiviteten. Trolig sikter Gates til de svært kraftige svingningene som kryptovalutaene til stadighet opplever.

I et tilsvar på Gates' kraftsalve påpekte en annen Reddit-bruker at også vanlige penger brukes til å kjøpe narkotika og andre ulovlige varer, men også dette hadde Microsoft-grunnleggeren et svar på.

– Ja, anonyme kontanter brukes til disse tingene også, men du må være fysisk til stede for å gjennomføre transaksjonen, noe som gjør for eksempel betaling av løsepenger for kidnappinger vanskeligere, skrev Gates.

Bill Gates er tilsynelatende ganske alene blant de store teknologipersonlighetene om å uttale seg såpass kritisk til de digitale valutaene. De fleste kritiske røster har hittil kommet fra myndigheter, men også kommersielle virksomheter er skeptiske. Nylig meldte vi for eksempel at Nordea har totalforbudt handling med kryptovaluta for alle sine ansatte med noe av den samme begrunnelsen som Gates bruker, nemlig at det legger til rette for kriminelle handlinger.

Etter kraftig nedgang er kryptovalutaene nå på god vei oppover igjen »

Les også
«Selfie-trenden» har ført til minst 259 dødsfall på verdensbasis
Les også
Nå slår Google ned på skjult graving etter kryptovaluta på PC-en din
Les også
Google slår ned på kryptovaluta
Les også
Etter kraftig nedgang er kryptovalutaene nå på god vei oppover igjen
Les også
Hackere stjal kryptovaluta for over tre milliarder kroner
Les også
Nordea forbyr alle sine ansatte å handle Bitcoin og andre kryptovaluta
Les også
Nå stuper verdien på alle kryptovalutaene
Les også
Nå skal Bill Gates hjelpe til med å bygge en hel, smart by
annonse