Tek.no

Nyhet

Her er vinnerne av årets Tek Awards

Se hvem som vant prisene for blant annet årets mobiltelefon.

Kristoffer Møllevik, Tek.no
Kurt Lekanger
12 Nov 2015 23:47

Fornebu/Tek.no: Store deler av den norske telebransjen var samlet på Quality Hotel Expo på Fornebu torsdag, i forbindelse med den årlige Tek-konferansen.

Etter et tettpakket faglig program som dekket blant annet mobil, fiber, bredbånd, TV og generelle trender i markedet, var det duket for festmiddag og utdeling av Tek-awards (tidligere kjent som «Gulltasten»).

Det ble delt ut priser i tilsammen ti ulike klasser, hvor fagjuryer har plukket ut vinnerne. Her kan du lese om kriteriene som er brukt når vinnerne er kåret.

I klassen for Årets mobiltelefon var både Huawei, Samsung, Sony, LG og Apple nominert – men det var til slutt Samsung som stakk av med den gjeve prisen. I år kåret vi i tillegg Årets beste mobilkjøp, og der var det Huawei som stakk av med seieren – knepent foran Microsoft.

Her er alle vinnerne (klikk på produktnavnene for å lese testene):

Samsung Galaxy S6 Edge+. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Årets Mobil

Årets mobil er spekket med det ypperste av teknologi og funksjoner. Den fremstår som et friskt pust i et marked der vi stadig sjeldnere ser nyskapende design.

GULL: Samsung Galaxy S6 Edge+
SØLV: Apple iPhone 6S
BRONSE: Sony Xperia Z5

Årets mobiltilbyder

Etter at Konkurransetilsynet godkjente kjøpet av Tele2, har vinneren det siste året stått for en kraftfull satsing på det norske telemarkedet. Ingen utenlandske selskaper investerer mer i den norske telesektoren enn hva årets vinner gjør, og gjennom det siste årets rekordartede utbygging av mobilnettet sørger selskapet for å holde markedslederen på tå hev. De tunge investeringene skjerper konkurransen i markedet, og kommer derfor forbrukerne til gode.

GULL: TeliaSonera
SØLV: Dipper
BRONSE: Phonero

Lurer du på hvilken mobiloperatør du skal velge?
Prøv vår mobilkalkulator » (kommersiell tjeneste)

Huawei Honor 7. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Årets Beste Mobilkjøp

Denne prisen går til en mobiltelefon som gir usedvanlig mye for pengene. Dette er ikke bare en rimelig mobiltelefon med gode egenskaper. Her får du en fullblods toppmobil med egenskaper du ellers bare finner på de aller ypperste mobiltelefonene, samtidig som prisen er betydelig lavere.

GULL: Huawei Honor 7
SØLV: Microsoft Lumia 640
BRONSE: Sony M4 Aqua

Årets Tilbehør

Årets tilbehør er et produkt som setter samtalen i fokus. Produktet har svært god batterikapasitet, og er i tillegg enkelt å betjene. Produktet fjerner effektivt støy, og har en mikrofonbom som sørger for krystallklar lyd under samtalene.

GULL: Plantronics Voyager Focus UC (Ikke testet av Tek. Lenke til Prisguide (kommersiell partner))SØLV: Apple Watch
BRONSE: Samsung VR

Sony Xperia Z4 Tablet. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Årets Nettbrett

Årets nettbrett er tynt, lett og spekket med teknologi. Produsenten har også utviklet et brukergrensesnitt som endrer seg når brettet brukes med tastatur, slik at det fremstår som enda mer brukervennlig enn konkurrentene. Brettet er i tillegg vanntett, og egner seg like godt til bruk i båten som på kontoret.

GULL: Sony Xperia Z4 Tablet
SØLV: Samsung Galaxy Tab S2
BRONSE: Microsoft Surface 3

Årets Bredbåndstilbyder

Vinneren vokser seg stadig større i bredbåndsmarkedet, og kan vise til marginer i den ypperste toppklassen. Selskapet har i år lansert ubegrenset, gratis lagring i skyen til alle sine kunder, og har i tillegg fått skryt og mottatt pris for beste nytteapp i Norge. Vinneren leverer bredbånd over koaks og fiber, og er i tillegg en av landets viktigste TV-distributører.

GULL: Get
SØLV: Altibox
BRONSE: Bayonette

Årets Distributør

Prisen for Årets distributør går til et selskap med meget god logistikk og leveringstid. De har et høyt fokus på tilleggsprodukter og er i tett dialog med operatører og produsenter. Selskapet har også en egen salgsavdeling og stort fokus på service.

GULL: BrightStar

(Det ble kun kåret én vinner i denne kategorien)

Årets Bedriftsforhandler:

Vinneren i kategorien Årets Bedriftsforhandler er en forhandler som over år har levert en solid bunnlinje, selv i en bransje der marginene blir stadig tøffere. I de senere årene har de tatt et større grep om totalleveranser og spilt på hele spekteret av Telenors tjenester i B2B-markedet. De har vunnet flere store anbudskonkurranser og har ansatte som besitter meget høy kompetanse.

GULL: Nordialog Oslo
SØLV: Nordialog Stavanger
BRONSE: Atea Mobil Øst

Årets Privatforhandler

Vinneren i kategorien Årets Privatforhandler har over flere år vært en referansebutikk i sitt lokale marked. De har alltid hatt kunden og produktkunnskap i fokus og fullt ut utnyttet lokasjonen sin i regionens største kjøpesenter på en meget bra måte. De ansatte møter kundene med en positivitet som smitter over i salg og har opparbeidet seg lojale kunder over tid. Internt i kjeden har de også blitt premiert for sin innsats, både på butikknivå og selgernivå.

GULL: NetCom City Syd
SØLV: Elkjøp Lørenskog
BRONSE: Expert Strømmen

Årets Hederspris

VINNER: Berit Svendsen, Telenor

Les også
Årets kameraer 2015: Dette er kameraene som imponerte oss mest i årets som gikk
Les også
Dette er årets mest leste saker
Les også
Samsung Galaxy Tab S2: Samsungs nye nettbrett er blant årets aller beste
Les også
Sony Xperia Z5: Denne er tilnærmet perfekt
Les også
Apple Watch: Slik erApple Watch i bruk
Les også
iPhone 6S: Den nye iPhone-skjermen endrer måten vi bruker telefonen på
Les også
Huawei Honor 7: Her får du ekstremt mye for pengene
Les også
Big is beautiful: Slik er Samsungs nye supergigant: Har iPhone 6 Plus møtt sin overmann?
Les også
Sony Xperia M4 Aqua: Koster halvparten, men ser ut som flaggskipet
Les også
Sony Xperia Z4 Tablet: Superlett nettbrett på høyoktan
Les også
Samsung Gear VR Innovator Edition: Denne brillen gjør mobilen din til en kinosal
Les også
Microsoft Surface 3: Slik er Microsofts nye «studentbrett»
Les også
Microsoft Lumia 640 LTE: Ferdig snakka: Du får ikke mer mobil for 1500 kroner
annonse

Les også