«USB Killer» kan snart komme til en PC nær deg

Minnepennen som tar knekken på PC-en din på et blunk søker nå folkefinansiering.

I oktober meldte vi om en farlig USB-pinne som gjør PC-en din ubrukelig på få sekunder ved å «brenne» komponenter på innsiden av datamaskinen ved hjelp av en kraftig, elektrisk spenning. Nå kan du snart få sjansen til å skaffe deg et eksemplar, om du av ulike årsaker skulle ha lyst til det.

«USB Killer», som er produktets kledelige navn, er nemlig lagt ut på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo, med mål om fremtidig masseproduksjon og salg til allmennheten.

Alternativ sikkerhetsløsning

Denne gangen klargjør også utviklerne hva som er bruksområdet til den nifse USB-pinnen, nemlig datasikkerhet.

Dette er den dødelige USB-pinnen. Foto: Dark Purple

Forestill deg følgende scenario: Hjemmet ditt eller kontoret ditt blir invadert av tyver som leter etter personlig informasjon. De ser en USB-pinne som ser uskyldig ut ved siden av PC-en din og ønsker å få tilgang til dataene på den. Men det er ingen vanlig USB-pinne. Etter å ha puttet den inn i PC-en brenner den USB-porten opp, og beskytter deg og informasjon sin, skriver utviklerne på Indiegogo-siden.

I hvilken grad dette bruksområdet veier opp for risikoen ved å la den farlige USB-pinnen ligge ved siden av PC-en, med tanke på at familiemedlemmer for eksempel kan stikke den inn ved et uhell, kan nok helt sikkert diskuteres.

Koster 99 dollar

Utviklerne understreker at pinnen er ment som en siste forsvarslinje, og skal naturlig nok kun brukes i nødstilfeller, da datamaskinen altså må gjennomgå maskinvarereparasjoner etter bruk. Produktet er i utgangspunktet laget for å kun ramme USB-porten, men utviklerne sier at skade på hovedkortet også kan forekomme, noe som i så fall vil innebære enda dyrere service.

På bakgrunn av dette understreker produsenten at bestilling av produktet gjøres på egen risiko. I skrivende stund er finansieringssummen på Indiegogo kommet opp i 2000 dollar av et mål på 10 000 dollar med 15 dager igjen. Pinnen vil koste 99 dollar, og salget skal etter planen starte rundt årsskiftet.

Etter promovideoene å dømme kan man få inntrykk av at produktet er ment som halvveis spøk, men pinnen ser altså ut til å være reellt. Under kan du se en demonstrasjonsvideo av produktet, og se også Indiegogo-siden.

Datasikkerhet blir stadig viktigere: Nå er også Mac-plattformen i faresonen for alvor »

Les også
MK903V: Denne lille dingsen gjør TV-en din smart
Les også
Her setter han inn USB-pinnen som «brenner» opp innsiden av PC-en
annonse