Til hovedinnhold

Samsung slipper giiiigantisk RAM-brikke

Hva med 128 GB RAM på én enkelt pinne?

Hvor mye RAM har du i din PC? Sannsynligvis er svaret et sted mellom 4 og 16 gigabyte. Er du litt ekstra sprø, eller bruker PC-en din som server, kan det hende du har 32 eller 64 gigabyte også. Men da begynner du å møte veggen. For forbrukerutstyr er det ofte ikke mulig å installere mer RAM enn 64 gigabyte. Totalt. Det er imidlertid ikke så nøye for Samsung, som kliner til med én brikke på hele 128 gigabyte.

36 brikker på ett kretskort

Det er The Register som melder om Samsungs nye råtassbrikke, som riktig nok ikke er tiltenkt forbrukermarkedet i første omgang. Pris er også ukjent.

Kjent er det imidlertid at det dreier seg om den nye DDR4-standarden. For å oppnå den voldsomme mengden på én og samme fysiske dings, har Samsung stablet sammen 36 mindre brikker på 4 gigabyte hver på kretskortet.

Hastigheten for brikkene skal være på inntil 2400 Mbps, men selskapet lover allerede enda raskere brikker på opp til 3200 Mbps.

Uvisst hvem som omfavner brikkene først

Om disse heftige RAM-brikkene blir å finne i en server, eller i en spillrigg i nærheten av deg, er uvisst. Men i første omgang vil nok prisen skremme vekk både forbrukere og en hel del mer proffe brukere, hva den nå enn blir.

Dagens moduler på inntil 64 gigabyte er såpass dyre fra før at de allerede skremmer vekk ganske mange. Men vi noterer oss at både Corsair og flere andre har minnemoduler på 64 gigabyte, med flammer og kjøleribber på. Med andre ord produkter rettet mot gamermarkedet, og ikke bare bedrifter.

Prisene for dagens DDR3 i 64 GB-moduler er imidlertid ganske heftige. Regn med å legge ut i overkant av 6000 hardt ervervede kronasjer.

Prisene på RAM har imidlertid gått nedover, og Samsung gis mye av æren for det også. Les mer i denne artikkelen »

(Kilde: Theregister.co.uk, news.samsung.com)

Les også
Disse brikkene gir mobilene 256 GB intern lagringsplass
Les også
Huawei Nexus 6P: Dette er den råeste Nexusen til nå
Les også
Topptelefoner: En av disse er den beste telefonen på markedet
Les også
Samsung med minne-gjennombrudd
Les også
200 GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I-kort, Premium Edition: Et lite kort for de store oppgavene
annonse