Tek.no

Nyhet

Snart kan du styre smartklokken med fingerbevegelser i løse luften

Ny dings skal smartklokke-opplevelsen mye bedre.

Aria/YouTube
26 Mai 2015 20:00

Smartklokkene er på god vei til å bli et etablert produktsegment, men ennå har smartklokkene noen praktiske ulemper. Én av dem er at man til enhver tid er avhengig av å ha den andre hånden tilgjengelig for å kunne kontrollere klokken, men dette finnes det nå en vei rundt.

Som blant andre TechCrunch melder har det nå dukket opp et nytt produkt kalt «Aria», som skal gjøre smartklokkebruken mer effektiv og intuitiv. Den lar deg rett og slett kontrollere klokken kun ved hjelp av enkle fingerbevegelser i løse luften – uten at du trenger å berøre skjermen i det hele tatt.

Benytter spesialutviklede sensorer

Produktet festes på selve båndet til klokken og skal være i stand til å fange opp fingerbevegelsene ved hjelp av et antall sensorer. Produktsiden er ennå noe sparsom på informasjon, så det uvisst akkurat hva slags sensorer det er snakk om. Ifølge utviklerne dreier det seg imidlertid om en helt ny teknologi.

Produktet festes sikkert på innsiden av selve båndet. Foto: Aria

Dingsen setter deg i stand til å bla gjennom menyer og velge funksjoner ved å blant annet foreta trykke- og knipsebevegelser med en eller flere fingre. Det er uvisst akkurat hvor mange typer bevegelser Aria har støtte for.

I tillegg til dette har produktet et minimalistisk design og en diskré innpakning som både gjør det nesten usynlig og samtidig komfortabelt å ha på seg, takket være en silikonpute. Det skal også by på et solid feste slik at det ikke er noe fare for at det løsner fra klokken.

Aria har i tillegg en modulær konstruksjon som gjør at den kan justeres og tilpasses mange ulike håndledd-størrelser. I det hele tatt lover utviklerne at enheten er så diskré at du trolig vil glemme at du har den på deg, og at den vil fungere som en «naturlig forlengelse» av kroppen.

Skal lanseres på Kickstarter

Produktet vil i utgangspunktet kun bli kompatibel med Android Wear-baserte smartklokker og Pebble Time. For å komme i mål skal utviklerne lansere produktet på finansieringsnettstedet Kickstarter i to utgaver. Pebble Time-utgaven vil koste 69 dollar og kobler seg direkte til klokken, uten behov for eget batteri.

Den dyrere versjonen til Android Wear-plattformen vil koste 169 dollar og blir en separat enhet med eget batteri. Denne utgaven vil i første omgang bli rettet mot utviklere som kan leke seg med teknologien og finne ulike måter å integrere fingerbevegelser i applikasjoner på.

Det er ennå uvisst når vanlige forbrukere vil kunne få tak i produktet. Litt mer informasjon og bilder kan du finne på produktsiden, og se også introduksjonsvideo under.

Det slippes stadig nye smartklokke-modeller: Denne skal følge ekstra nøye med på helsetilstanden din »

(Via Engadget)

Les også
Denne hologramskjermen kan du bruke med mobilen og nettbrettet
Les også
Google vil la deg styre ha-på-dingser med denne «mini-radaren»
Les også
Asus slipper nettbrett, mobil og alt-i-ett-PC
Les også
LG Watch Urbane: Slik er den første klokka med Android Wear 5.1
Les også
Motorola Moto 360: Motorola Moto 360 er den lekreste smartklokken vi har testet
Les også
Vi prøvekjører LGs lekre smartklokker
Les også
Her er den nye Pebble-smartklokken – satte ny folkefinansieringsrekord
annonse

Les også