Tek.no

Nyhet

Nå får Galaxy S5-en din Android-oppgradering

Samsung gir deg nå Lollipop 5.0.

Finn Jarle Kvalheim / Shutterstock
Ole Henrik Johansen
4 Des 2014 15:51

Nå kan du straks laste ned den nyeste versjonen av Android til din Samsung Galaxy S5. Koreaneren har nemlig kastet seg rundt og 5.0 Lollipop-versjonen av Android rulles nå ut i hele Europa, melder SamMobile.

Den nye versjonen av operativsystemet har vi allerede fått stiftet kjennskap til via det nyeste nettbrettet til Google, Nexus 9, og forandringene er mange. Spesielt har utseendet fått seg en real overhaling. Les testen av Google Nexus 9 her »

Mer levende brukergrensesnitt

Med lanseringen av 5.0-versjonen har Android fått et nytt utseende. Blant annet kan ikoner nå ha animasjoner. Dette gjøres ved det Google kaller Material Design, en funksjon som har gjort at Samsung nå har måttet pusse opp litt på sitt Touch Wiz-skall for å henge med i svingene.

I tillegg kan du deaktivere mønster eller kode dersom du er i nærheten av områder du stoler på, som for eksempel hjemmenettverket ditt eller en smartklokke.

Raskt ute denne gangen

Det er gått en snau måned siden Google frigjorde Lollipop, og tidligere har ikke Samsung vært blant de raskeste til å videreføre oppdateringen til sine mobiltelefoner. Ved oppdateringen til KitKat brukte koreanerne hele 3,7 måneder før versjonen kunne hentes ned på selskapets mobiler. Sammen med LG inntok dermed Samsung jumpoplass i Ars Technicas store oversikt over hvem av selskapene som var raskest.

Ved lanseringen av Lollipop har altså Samsung vært langt raskere til å gjøre sine tilpasninger og sende ut oppdateringer. Likevel må de se seg slått av LG, som denne ganger var enda et hakk raskere på avtrekkeren.

Vi har laget en oversikt:
Her kan du lese når du trolig får Lolipop »

Her er en video av SamMobiles første møte med Lollipop på S5:

(Kilde: SamMobile)

Les også
Sjekk når du får nye Android
Les også
Disse fem Samsung-mobilene får Android 4.4
Les også
Samsung Galaxy S5: Galaxy S5 er en knallgod toppmodell som burde vært bedre
Les også
Samsung tar innpå Apple i nettbrettmarkedet
annonse

Les også