– Apple skrotet iPhone 5

Kilde skal ha prøvekjørt iPhone 5 måneder før lanseringen av iPhone 4S.

Det går alltid mange rykter i forkant av Apples lanseringer. Årets lansering av iPhone 4S var ikke noe unntak. Ryktene ville ha det til at vi fikk både større skjerm og ny design. Det fikk vi ikke.

En anonym kilde Business Insider har snakket med hevder nå å ha fått bruke en av Apples prototyper. Denne skal ha vært svært lik den iPhone 5-utgaven de fleste ryktene handlet om.

Kilden nettstedet har snakket med skal jobbe innenfor industrien, og Apple-relaterte spådommer fra samme kilde skal ha vist seg å stemme tidligere. Business Insider har ikke klart å få bekreftet disse nye påstandene fra andre kilder.

Større og bedre skjerm?

Prototypen hadde en fire tommer stor skjerm, ifølge Business Insider. Fargene på skjermen skal dessuten ha vært feil. Kilden spekulerer i at den dårlige fargegjengivelsen kan ha vært kamuflasje for å ta fokus vekk fra en ny og bedre skjerm.

– Apple pleier å forverre enkelte deler av prototypene med vilje, for å skjule forbedringer de jobber med, forklarer innsideren.

Mange av de tidligste ryktene hevdet at iPhone 5 ville få større skjerm:
Les også:iPhone 5: Slik blir den ifølge ryktene

Bakdeksel i farget aluminium?

Prototypen var laget av Apple selv, i plastmaterialer. Den ferdige telefonen skulle hatt et bakdeksel i aluminium.

Kilden hevder også at Apple ville bruke farget aluminium i kommende iPhone-modeller. Samme type design ses i dag i Apples iPod Nano-modeller, der malingen er blandet inn i aluminiumen som dekker spilleren.

Den tidlige iPhone 5-varianten skal også ha vært langt tynnere enn dagens iPhone 4S. Dette stemmer med ryktene i forkant av lanseringen. Det dukket også opp flere deksler som stemte med denne påstanden før lanseringen.

Les også: - Det er 98 % sikkert at iPhone 5 ser slik ut

Omtrent slik så prototypen ut, ifølge Business Insiders kilde. Dette konseptet ble laget etter oppskrift fra de mange ryktene før iPhone 4S-lanseringen i høst.

Berøringsfølsom hjem-tast

Flere av ryktene før lansering gikk på at Apple kanskje ville fjerne hjem-knappen på neste generasjon iPhone.

Prototypen skal ikke ha hatt en hjem-knapp slik dagens modell har. I stedet hadde den et berøringsfølsomt felt.

Lynrask, men med elendig batteritid

iPhone-modellene som er i salg har en funksjon som begrenser hastigheten noe. Dette er for å bedre batteritiden og for å gi en jevnere brukeropplevelse.

Business Insiders kilde hevder at prototypen ikke hadde en slik sperre. Apple skal ha ønsket å skjule hvor rask telefonen ville ende opp med å bli. Derfor skal prototypen ha vært lynende rask, men batteritiden var til gjengjeld elendig.

Ingeniører som jobbet med iPhone skal ha fortalt at den nye iPhone 5 ville få et kamera på ti megapiksler. Kameraet i dagens iPhone 4S har en oppløsning på 8 megapiksler.

Den tidlige iPhone 5-utgaven skal også ha hatt taleassistenten Siri, men den gang kun under navnet "Assistant".

Les også: Vi tester Siris forløper; Dragon Dictation fra Nuance

Hvorfor kom den ikke?

Business Insiders kilde vet ikke årsaken til at prototypen aldri ble noe av. Han forteller likevel at det gikk rykter blant de Apple-ansatte. Selskapets avdøde toppsjef, Steve Jobs, skal ha vært misfornøyd med den store skjermen.

Ryktene vil ha det til at Jobs mente skjermen fragmenterte iPhone-serien. Alle de forskjellige størrelsene og variantene som fins av Android-telefoner er blant Apples argumenter nettopp for å velge iPhone.

Fordi Apples iPhone- og iPod Touch-modeller har samme proporsjon og størrelse på skjermen vil den samme programvaren fungere ganske likt på tvers av modellene. Android-telefoner kommer derimot i et utall varianter med forskjellig masskinvare og skjermstørrelse. Det gjør at brukeropplevelsen kan variere veldig mellom telefonene. Mange apper virker heller ikke på alle modeller.

Slik var iPhone 5-ryktene i slutten av august:
Les også: Dette vet vi om iPhone 5

(Kilde: businessinsider.com)

Les også
– iPhone 5 kommer til sommeren
Les også
– iPhone 5 kommer til sommeren
Les også
iPhone 5: Slik blir den ifølge ryktene
Mer om
annonse