Tek.no

Nyhet

– Vi har laget verdens raskeste printer

LG og Memjet presenterer Machjet, som kan skrive ut 60 fargesider i minuttet.

22 Juni 2011 14:30

Memjet har slått seg opp som en av de raskeste printerteknologiene i verden. Nå har sør-koreanske LG annonsert et samarbeid med selskapet og gir ut det de kaller "verdens raskeste printer" på forbrukermarkedet.

Rask høykvalitet

LG Machjet LPP6010N benytter seg av Memjets proprietære Page Straight Array-teknologi (PSA). Printeren bruker 70 000 dyser – over 17 ganger så høy tetthet som ved vanlige printere – og disse kan skrive ut 700 millioner dråper med blekk hvert sekund, noe som tilsvarer 60 sider i minuttet. Til sammenlikning har vanlige inkjet-printere bare et hundretalls dyser.

Skriverhodet på Machjet er like bredt som hvert A4-ark, og på grunn av dette behøver den ikke engang å bevege seg over arket. Oppløsningen på utskrifter kan nå opptil 1600x800 dpi.

"Grønn" printer

Som mange andre i disse dager, satser LG og Memjet på såkalt "grønn teknologi," eller miljøvennlig teknologi som det også heter. Strømforbruket på den gjennomsnittlige laserprinteren er på rundt 600 watt, mens Machjet forbruker kun 32 watt.

Machjet skal i tillegg begrense forbruket av blekk med Hyper Small Drop-teknologien. Mindre dråper blir brukt og reduserer dermed blekkforbruket, mens det samtidig skal gi klar og sterk gjengivelse av tekst og bilde på en rask måte.

Utskriftene skal tørke fortere enn ved andre printere, og Memjet hevder også at de totale kostnadene ved printerdriften er 70 prosent lavere enn ved konkurrenter på grunn av disse tiltakene.

Sjekk ut denne videoen av en annen Memjet-printer for å se hvor raske de kan være:

Pris og tilgjengelighet

LG Machjet LPP6010N blir sluppet i Sør-Korea denne måneden, men det er foreløpig ukjent hva prisen skal bli og når eller om printeren blir tilgjengelig i resten av verden.

(Kilde: Pressemelding, Übergizmo)

Les også
Print trådløst fra telefonen
Les også
HP slipper rimelig 3D-skanner
Les også
Skriv ut på dopapir
Les også
Disse skriverne får plass i bokhylla
Les også
Canon Pixma får nye modellnumre
Les også
Epson lanserer Stylus Photo PX730WD og PX830FWD
Les også
Verdens kraftigste datamaskin kommer fra Japan
Les også
Sjekk ut den første 3D-printede bikinien
Les også
Et trådløst tastatur som ikke sladrer
Les også
Med denne får du råd til store utskrifter
annonse

Les også