Nyhet

De smarteste funksjonene i Android 4.0

Mange populære mobiltelefoner oppgraderes i disse dager til Android 4.0. Her er våre tre favorittfunksjoner.

Sveip fingeren over apper i oppgavebehandleren for å lukke dem.

Mange mobiltelefoner oppgraderes nå til Android 4.0, også kalt Ice Cream Sandwich. Vi har funnet frem til de tre nye funksjonene som vi liker best. Ettersom mange produsenter benytter sine egne brukergrensesnitt på toppen av standard Android, kan det variere en del fra telefon til telefon hvilke nye funksjoner du får på nettopp din telefon, og hvor i menysystemet du finner funksjonene.

Les også:

1. Oppgavebehandling

Android 4 har fått en helt ny oppgavebehandler som gjør det raskere å veksle mellom de siste appene du har kjørt.

I standard Android 4, for eksempel på Samsung Galaxy Nexus, har du nå en egen knapp på skjermen for å aktivere oppgavebehandleren. På andre telefoner, som Samsung Galaxy S II, holder du inne Hjem-knappen for å få opp den nye oppgavebehandleren.

Ansiktsgjenkjenningen er en av flere nyttige nye funksjoner i Android 4.

2. Ansiktsgjenkjenning

Den nye skjermlåsen lar deg nå låse opp mobilen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning. Funksjonen er riktignok ikke 100 % trygg, ettersom den lett lar seg lure ved at noen holder et bilde av deg foran telefonen. Men morsom er den uansett.

Du aktiverer ansiktgsgjenkjenning ved å gå til Innstillinger -> Sikkerhet -> Skjermlås og velge Ansiktslås. Nøyaktig hvor du finner denne innstillingen, kan variere fra telefon til telefon.

3. Sett alarm på mobilregningen

Med Android 4 på mobilen slipper du ubehagelige overraskelser når mobilregningen kommer.

Med Android 4 trenger du ikke lenger å få ubehagelige overraskelser den dagen mobilregningen dukker opp i postkassen. Android 4 har nemlig fått en smart funksjon som holder styr på hvor mye data du har overført med telefonen. Du kan også sette en grense for hvor mye data du skal kunne bruke før mobiltelefonen skrur av mobildata, og når du vil bli varslet om høyt dataforbruk.

Du finner funksjonen under Innstillinger -> Databruk. Kryss av for Angi datagrense for mobil og trekk den røde linjen opp eller ned for å angi maksimalt databruk. Trekk den oransje linjen til det nivået hvor du ønsker å bli varslet.

Her kan du lese en full gjennomgang av alle nyhetene i Android 4.0

Flere smarte triks:

annonse