Til hovedinnhold

Her bryter han Googles nye sikkerhet

Googles nye referansetelefon ser ikke forskjell på eierens ansikt og et foto.

Den nye versjonen av Googles Android skal kunne kjenne igjen eierens ansikt. Funksjonen er ment å erstatte sikkerhetsløsninger med passord eller mønster på skjermen. Nå sås det tvil om hvor sikker løsningen er.

Et fotografi er nemlig alt som trengs for å åpne telefonen, om vi skal tro på bloggeren Soya Cincau fra Indonesia.

Trenger kun et foto

Foreløpig er det bare Google-telefonen Galaxy Nexus som er lansert med siste utgave av Android; Ice Cream Sandwich. Det er en slik telefon Cincau bruker for å demonstrere sikkerhetsproblemet.

En av videoene bloggeren har lagt ut viser at han lærer Galaxy Nexus opp til å gjenkjenne sitt eget ansikt. På den neste videoen henter han frem et fotografi av seg selv på skjermen til en Samsung Galaxy Note.

Ved å holde opp selvportrettet sitt på Galaxy Note foran Galaxy Nexus, blir skjermen på Google-telefonen låst opp.

Usikker ansiktsgjenkjenning

Også tidligere har ansiktsgjenkjenning vist seg å være usikre greier. For to år siden ble akkurat samme teknikk vist frem på hackerkonferansen Black Hat DC. Den gang var det sikkerhetsfunksjoner i PC-er fra Asus, Toshiba og Lenovo som ble forbigått.

Galaxy Nexus advarer selv om at ansiktsgjenkjenningen er mindre sikker enn passord eller mønster. – Noen som likner på deg kan låse opp telefonen, advarer den under oppsettet.

(Kilder: androidauthority.comtu.no)

Mer om
annonse