Til hovedinnhold

Nye monstermobiler fra Sony Ericsson

For Sony Ericsson er i hardt vær om dagen. Selskapet har tapt store markedsandeler det siste året. De har hevdet at de trenger nærmere en milliard kroner i løpet av det neste halvåret. I tillegg slår ekteskapet mellom Sony og Ericsson sprekker.
Vi har også gjengitt pressemeldingene til Sony Ericsson, som du kan lese her.
Noe av det eneste som kan snu trenden er å komme ut med nye mobiltelefoner som kan ta verden med storm. Det prøver selskapet å gjøre nå. For i dag har selskapet satt i gang en storstilt lansering her i Oslo, men nyhetene ser ut til å ha kommet allerede.
For på de internasjonale pressesidene til selskapet presenterer Sony Ericsson tre nye mobiltelefoner, henholdsvis Yari, Aino og Satio. Noe som også tyder på at selskapet beveger seg vekk fra de uforståelige modellbetegnelsene som har kjennetegnet bransjen.
Satio - Godzilla
Det er sistnevnte mobiltelefon, Satio, som er selve rosinen i pølsa. Her kommer selskapet med den endelige versjonen av konseptmobilen Idou. Vi snakker et kamera med oppløsning på smått utrolige 12,1 megapiksler.
Dette er nesten det samme som på Canon EOS 450D. Nå er det en rekke andre forskjeller på kamerakvaliteten på disse, men at mobilkameraene har kommet så høyt er imponerende, så får vi håpe fokuset fremover blir på optisk kvalitet, nå som megapikslene har kommet langt høyere enn det som teknisk sett er nødvendig.


I tillegg er den utstyrt med en 3,5 tommers skjerm med oppløsning på 640 x 360 punkter, 16 millioner farger og et minne på 8 gigabyte. Når det gjelder minnet er det også basert på minnekort, så her kan du oppgradere til enda mer kapasitet etter hvert. Eller ha med ett minnekort for hvert humør.
Av andre interessante spesifikasjoner finner vi trykksensitiv skjerm, S60 5th Edition-operativsystem, A-GPS, Wifi-støtte og stort sett det du kunne ønske deg av mobile teknologier.
Les mer om Sony Ericsson Satio i presentasjonen hos selskapet.
Det er sjelden noen detaljer som lekker ut i forhold til norsk lanseringsdato og pris i slike tilfeller, og slik er det også nå. Eneste lille detaljene vi har fått tak i er at Satio dukker opp i utvalgte markeder tidlig i fjerde kvartal i år, så gjenstår det å se om Norge er ett av disse.
Aino - Mellomste bukken bruse
Hvis Satio er kameramobilen og Yari er spillmobilen er Aino uten tvil underholdningsmobilen. Her har Sony Ericsson koblet mobilen tett opp mot tjenestetilbudet på Playstation3, uten at det har noe som helst å gjøre med spill.


Du kan imidlertid kontrollere alt innholdet på spillkonsollen via denne mobilen. I tillegg til å styre det direkte via det trådløse nettet hjemme i stua kan du også styre det via internett, hvor enn du er i verden. PlayTV, som før øyeblikket er tilgjengelig i Italia, Spania, Frankrike, Tyskland og Storbritannia, kan også se TV via Aino.
Det er en telefon med en 3 tommers trykksensitiv skjerm, det du kan ønske deg av mobile teknologier og et kamera med en oppløsning på 8,1 megapiksler. Selvsagt er det også MP3-spiller ombord og det følger med et minnekort på 8 gigabyte, på lik linje med Satio.
Les mer om Aino hos Sony Ericsson.
Lanseringstidspunkt er det samme som for Satio, nemlig tidlig i fjerde kvartal i utvalgte markeder. Pris er ikke kjent.
Yari - Morten minstemann
Nederst på dagens totempæl finner vi spillmobilen Yari. Vi er fremdeles ikke i nærheten av å få en PlayStation-mobil, men Sony Ericsson jobber hardt for å ta mobile spill et steg videre. De fortsetter derfor med såkalte bevegelsesbaserte spill. I et tennisspill for eksempel vil du nærmest bruke mobilen som en racket.


For å legge enda større trykk på spillene har Yari også dedikerte spilltaster. Mobilen kommer også med en rekke spill som standard, og det er lagt inn en spillkarusell på mobilens skrivebord for enkel tilgang.
Selvsagt har også denne mobilen kamera. Riktignok ikke med like imponerende spesifikasjoner som de to foregående, men 5,0 megapiksler er allikevel mer enn nok for de fleste.
Yari er i likhet med Satio og Aino utstyrt med de aller fleste mobile teknologier du skal kunne ønske deg. Det eneste som sånn sett glimrer med sitt fravær er at den mangler innebygd Wifi-støtte.
Les mer om Yari på nettsidene til Sony Ericsson.
Denne telefonen vil også være på plass i butikkhyllene i utvalgte land tidlig i fjerde kvartal i år. Forhåpentligvis kan vi derfor forvente disse telefonene en gang i oktober.
Mobilen.no er forøvrig på plass på presselanseringen til Sony Ericsson her i Oslo i dag, og vil komme tilbake med noen sniktitter på telefonene senere i dag, så fremt telefonene er på plass.

Mer om
annonse