Tele2 dropper bredbåndssatsningen

Ifølge en pressemelding har Tele2 solgt sin bredbåndsvirksomhet for om lag 100 millioner kroner til NextGenTel. Årsaken oppgis å være at operatøren vil konsentrere seg om å utfordre Netcom og Telenor. Tele2 og Network Norway ønsker som kjent å bygge Norges tredje fullverdige mobilnett sammen, og det er naturlig å tro at salget av bredbåndsvirksomheten var et grep for å få råd til dette. Tele2 vil fortsatt tilby mobilt bredbånd.

- Bredbånd har vært en del av vår virksomhet siden 2002 og vi har vært en vesentlig prisutfordrer i markedet. Vi har kommet til et veiskille der vi enten må investere ytterligere i bredbåndsvirksomheten eller rendyrke vår kjernevirksomhet som er mobil - og fasttelefoni. Vi skal utfordre mobilduopolet og mener NextGenTel er den riktige aktøren til å videreføre bredbåndskundenes interesser, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2.

Avtalen mellom Tele2 og NextGenTel må godkjennes av relevante myndigheter før den trår i kraft. Er du blant de 74 000 faste bredbåndskundene eller de 23 000 bredbåndstelefonikundene til Tele2, vil salget i liten grad få betydning for deg, hevder operatøren. Tele2 hevder at overflyttingen til NextGenTel vil strekke seg over flere måneder for å sikre en problemfri overgang, og at berørte kunder vil få direkte informasjon.

Les også
Ericsson bygger Norges tredje mobilnett
Les også
De beste bredbåndstilbudene
Les også
Pakkeprisabonnement fra Tele2
Les også
Klart for tredje mobilnett, likevel?
Les også
Mobilt bredbånd eksploderer
Les også
Spar penger med disse tjenestene
Les også
Mobilt bredbåndsleverandører refses
Les også
- Nå kommer mobilsurfebølgen!
Les også
Bygger 4G-nett sammen
Mer om
annonse