Tek.no

Nyhet

Store prisforskjeller på minnekort

13 Okt 2009 06:00

Minnekort har - og det i større grad enn de fleste andre moderne lagringsteknologier - de siste årene hatt en økning i volum, kapasitet og bruksområder. Vi bruker dem nå som ekstra lagringsplass i minibærbare, mobilen, MP3-spilleren, spillkonsollen og selvfølgelig digitalkameraet.
Så selv om prisen på de enkelte kortene i dag ligger på et helt annet nivå enn de gjorde for noen få år siden, har vi altså nå et større behov. Mange har også funnet ut at minnekort egentlig ikke trenger å brukes flere ganger. Et kort til under hundrelappen kan romme opp til tusen bilder, og når kortet et fullt kan det være vel så god lagringsplass som noe annet sted. (Men å ta backup anbefaler vi uansett.)
Det er derfor ikke noe poeng i å sløse med pengene når det gjelder minnekort. Spesielt deg som trenger dyre eller mange kort vil finne ut at du kan spare en del på å handle i riktig butikk - eller i det minste unngå de aller dyreste sjappene.
Vi har brukt vårt prissøk og kikket litt på noen utvalgte SD-minnekort - som jo er den mest vanlige typen - av forskjellig merke, kapasitet og klasse. SD-kort er jo klassifiserte etter minimum skrivehastighet, der tallet representerer megabyte per sekund. Akkurat hva du har behov for her kommer helt an på utstyr og bruk. Skal du for eksempel bare ta enkeltbilder med et enkelt kompaktkamera er det lite poeng i å legge penger i et kjapt kort, mens seriefotografi og HD-video gjerne krever litt høyere hastighet.
Les også vår minnekortguide for å lære enda mer om emnet.
Merk at prisene forandrer seg over tid. De i tabellen under er hentet inn mandag 12. oktober - klikk lenken på det aktuelle produktet for et ferskere prissøk.
Husk også at frakt kommer i tillegg, og er et enslig minnekort det eneste du bestiller må det kalkuleres inn! Noen nettbutikker sender forresten minnekort med brevpost, noe som gjør det billigere enn å få det tilsendt som pakke.

Les også
Redd slettede filer
Les også
Billige minnekort til mobilen
annonse

Les også