Tek.no

Nyhet

Denne lar deg bruke mobilen som en 3D-skriver

Se videoen av innretningen som gir mobiler enda et bruksområde.

Taiwan Tech
24 Des 2015 12:02

Moderne mobiltelefoner har som kjent erstattet en lang rekke teknologier, og har etter hvert opparbeidet seg et utall bruksområder. Nå har det dukket opp et nytt konsept som gjør at du også kan bruke mobilen som en 3D-skriver - på sett og vis.

Det er nettstedet 3D Printing Industry som melder om det nye konseptet, som har blitt utviklet av taiwanske ingeniører hos selskapet Taiwan Tech.

Stoff som stivner med mobillyset

Den spesielle innretningen består i korte trekk av en beholder med såkalt resin, et tyktflytende polymerstoff, som er plassert over en smarttelefon eller tilsvarende objekt.

Taiwan Tech/YouTube

Resinet har den spesielle egenskapen at det stivner ved hjelp av lyset fra mobilskjermen. Stoffet fester seg til en metallskive som heves sakte men sikkert etter hvert som stoffet stivner lagvis, helt til man har et ferdig objekt.

Denne lysbaserte 3D-skriverteknikken er riktignok ikke helt ny. Tidligere har vi for eksempel har meldt om en skriver som bruker den såkalte DLP (direct light processing)-teknikken, som er det samme prinsippet.

Skal bli brukervennlig og rimelig

Det nye med denne seneste innretningen er imidlertid at stoffet reagerer effektivt med det relativt svake og ukonsentrerte lyset til en mobiltelefon. Det skal heller ikke være nødvendig å plassere skriveren i en mørk beholder for å få den til å fungere. Å slå av lysene i nærheten er ifølge utviklerne tilstrekkelig.

Kompromisset er at skriveren i sin nåværende form opererer med lav hastighet, men dette jobber forskerne med, og skal visstnok allerede ha gjort lovende fremskritt. Skriveren kobler seg til mobilen via Bluetooth, og målet er å tilby skybaserte løsninger for selve programvaren.

Poenget er at det hele skal bli så brukervennlig at man bare kan velge en fil på mobilen, legge den inn i skriveren og sette i gang. Prisen er heller ikke ille, og er beregnet til å ligge på rundt 100 dollar. Når konseptet eventuelt blir kommersialisert er imidlertid høyst uvisst.

I videoen under kan du se 3D-skriveren i aksjon, riktignok ikke i reell hastighet.

Nå har den første 3D-skrevne revolveren også sett dagens lys: Se den i aksjon »

(Via Engadget)

Les også
De forvandlet leiligheten til en 3D-skriverbutikk
Les også
Dette er verdens første 3D-skrevne motorsykkel
Les også
Denne lar deg bruke mobilen som 3D-skriver
Les også
Ny tjeneste lar deg lage 3D-skrevne versjoner av deg selv
Les også
Denne 3D-skriveren kan brukes av hele familien
Les også
Denne 3D-skriveren kan reise en hel bygning på bare 24 timer – og er ikke engang spesielt stor
Les også
Denne digre konstruksjonen er en 3D-skriver
Les også
Denne 3D-skriveren skal være 100 ganger raskere enn vanlige modeller
annonse