Android 7-datoen er avslørt

Det nye operativsystemet er rett rundt hjørnet.

Det har ligget i kortene en stund at Android 7 rett rundt hjørnet, særlig med tanke på at den siste utviklerversjonen av operativsystemet nylig kom ut. Nå ser det ut til at den spesifikke datoen er blitt avslørt, melder blant andre 9to5google.

Side-om-side-visning av apper er en av nyhetene i Android N.

Android 7 skal etter alt å dømme slippes den 22. august. Opplysningene kommer fra en kanadisk mobiloperatør ved navn Telus, som nylig publiserte en oversikt over kommende programvareoppdateringer på sine hjemmesider.

Nexus 6P og Nexus 5X først ute

Datoen er altså ikke offisielt bekreftet, men Telus var det samme selskapet som i fjor avslørte slippdatoen for Android Marshmallow, som viste seg å være helt korrekt. Det er derfor god grunn til å feste lit til Android 7-datoen.

Huawei Nexus 6P får det nye operativsystemet først.

Som vanlig er det Googles Nexus-modeller som får oppdateringen først, nærmere bestemt modellene Huawei Nexus 6P og LG Nexus 5X. Det er uvisst når operativsystemet vil bli rullet ut til andre modeller.

Blant nyhetene i Android 7 er multivindu-modus, som legger til rette for bruk av flere applikasjoner samtidig, bilde-i-bilde-funksjonalitet og mulighet til å svare på meldingsvarslinger direkte fra selve varslingsvinduet. Vi tok en titt på operativsystemet allerede i begynnelsen av august på en Huawei P9.

Den første mobilen med Android 7 ferdig installert kommer fra LG: Designet til V20 ble nylig lekket, og mobilen blir trolig modulær »

Les også
Årets nye Nexus-mobil er avslørt
Les også
Lanseringsdatoen til den første Android 7-mobilen er spikret
Les også
Vi prøvekjører den lekkede storoppdateringen for P9
Les også
Dette er Android 7
Les også
Huawei Nexus 6P: Dette er den råeste Nexusen til nå
annonse