Tek.no

Nyhet

IDrive slipper «3-i-1»-disk for hjemmenettverket

IDrive One kan ta jobben som nettlager og trådløs basestasjon.

IDrive / Shutterstock
21 Apr 2016 10:54

IDrive er en av verdens mange skylagringstjenester, men er tydeligvis ikke fornøyd med å bare tilby lagring over internett. Nå kommer også IDrive One, som rent fysisk sett er en blå boks med en harddisk eller SSD innabords.

Dette er dog mer enn en vanlig eksten harddisk – her er det snakk om «3-i-1»-funksjonalitet. IDrive One har innebygd 802.11ac Wi-Fi, støtter «beam-forming» og skal takle overføringshastigheter på opp mot 1,3 GBit/s. Hvis du vil, kan den kobles til det kablede eller trådløse nettverket ditt og ta jobben som en ekstra trådløs basestasjon.

På den måten kan den fungere både som et lite nettverkslager samt en forlengelse eller utvidelse av ditt nåværende nettverk.

Unngå full mobil

Apper skal gjøre det enkelt å overføre filer til og fra IDrive One.
IDrive

Det andre IDrive One kan brukes til, er å fungere som en vanlig ekstern USB-harddisk. Men hva hvis du ønsker å overføre filer fra mobilen eller nettbrettet? Vel, for slikt er det utviklet egne apper, sånn at du med en iOS- eller Android-enhet enkelt skal kunne overføre filene dine.

Med AC-nett kan du også få skikkelige hastigheter dersom du har en relativt ny mobil eller nettbrett.

Dette går naturligvis begge veier, og det er heller ikke noe i veien for å strømme innhold – det være seg musikk eller filmer – fra IDrive One til nettbrettet.

Lokal backup

Det siste salgspunktet til IDrive er at One-boksen også kan brukes til backup fra Mac, PC og mobile enheter – med 256-bit AES-kryptering om du ønsker det.

IDrive One kommer i flere kapasiteter: Med én og to terabyte HDD, samt 128 og 256 megabyte SSD. Prisen er oppgitt til 100 dollar for 1 TB HDD/128 GB SSD, mens de to andre skal ligge på 150 dollar. Med på kjøpet får du ett år med 1 TB skylagring fra samme selskap. Mer informasjon finner du for øvrig på produktets hjemmeside.

Enn så lenge er den blå lagringsboksen kun tilgjengelig i USA. Om den kommer til det europeiske markedet gjenstår å se.

Trenger du mer plass?
Seagates harddisk på 8 TB trenger kun strøm fra USB-porten >>>

(Kilde: Pressemelding via TechPowerUp)

Les også
Denne gir deg enkel trådløs lagring på farten
Les også
Denne harddisken på 8 TB trenger kun strøm fra USB-porten
Les også
Seagate har åtte terabyte til NAS-en din
Les også
Hva skjuler seg inni denne?
Les også
Slik redder ekspertene data fra en sønderknust harddisk
annonse

Les også