Til hovedinnhold

Slik tror Microsoft at «snakke-roboter» skal ta over

Ikke bare chat-tjenester, men alt fra bestillinger til planlegging.

Microsoft/YouTube

Microsoft er underveis i sin såkalte Build-konferanse, hvor selskapet viser frem det de jobber med av nye teknologiske løsninger. Blant de mest interessante nyhetene er planene som Microsoft har for sin Skype-tjeneste, som får seg et kraftig løft.

Microsoft skal nemlig bygge inn både «utvidet virkelighet»-brillene HoloLens og intelligente «snakkeroboter», eller «chatbots» på engelsk, i Skype-tjenesten.

Mer realistiske samtaler

De tekniske detaljene om hvordan det hele skal fungere er foreløpig noe uklare, men trolig vil dette altså innebære at man ha videosamtaler med andre mens man vandrer rundt i rommet, samt forholde seg til «hologram»-utgaver av samtalepartnere.

Dette er en funksjon som trolig kan bli svært nyttig i profesjonell sammenheng, til for eksempel videokonferanser, men også på privat basis med venner og familie.

I tillegg har Microsoft store planer om å inkorporere taleroboter, eller stemmeassistenter, inn i flere av tjenestene sine, deriblant Skype. Microsoft har som kjent allerede Cortana, men skal visstnok legge til rette for tilsvarende former for kunstig intelligens fra tredjeparter.

Mange bruksområder

Disse skal blant annet kunne hjelpe deg med å utføre mange ulike tjenester, som for eksempel å reservere hotell eller reise, gjennom Skype. Det vil foregå ved at man bruker Skype til å kommunisere med Cortana, som igjen kommuniserer med tredjepartsboter fra for eksempel hoteller.

Alt dette skal visstnok kunne foregå sømløst og i sanntid direkte fra videosamtalen, i form av visualiserte «roboter». Konseptet kalles «Skype Bots». I demonstrasjonen av teknologien ble det benyttet en bot fra en kakebutikk til å bestille en levering.

Som et ledd i alt dette skal Cortana også gjøres smartere, og skal blant annet bli bedre i stand til å forstå tidsbegrep og komme med intelligente forslag basert på vanene dine, innhold i eposter og så videre. Akkurat når vi får se alle nyhetene for forbrukere er ennå uvisst.

Mer informasjon om «Skype Bots» finner du hos Microsoft, og se også video under.

Kanskje «teleportering» blir en del av den nye Skype-teknologien: «Holoportation» lar to personer forflytte seg til samme sted ved hjelp av utvidet virkelighet »

annonse