Tek.no

Nyhet

Denne harddisken på 8 TB trenger kun strøm fra USB-porten

Seagate Innov8 er ikke som alle andre eksterne harddisker.

Seagate
1 Apr 2016 08:00

Den eksterne harddisken har lenge vært en kjær følgesvenn og fast medlem i «kjekt å ha»-kassa vår. Spesielt den fortreffelige 2,5-tommeren står vårt hjerte nær grunnet lav vekt og mulighet for å drives kun med strøm fra USB-porten.

Men de små harddiskene har selvfølgelig også sine begrensninger, spesielt sett mot sine velvoksne storebrødre. Vi snakker naturligvis om kapasitet – i dag får du 3,5-tommers disker på opp til 10 TB, mens du med en standard 2,5-tommer typisk er begrenset til en femtedel av dette.

For massive lagringsbehov er det altså 3,5-tommeren som gjelder, men som ekstern harddisk har denne alltid trengt ekstern strømforsyning – i tillegg til at selve disken jo er større og tyngre enn en mer 2,5-tommer. Totalt har vi da endt opp med et produkt hvor portabiliteten har vært ganske så lav.

Seagate

Med nykommeren Innov8 har harddiskprodusenten Seagate gjort noe med dette. Her har vi nemlig verdens første eksterne 3,5-tommers harddisk som kan trekke det den trenger av strøm fra USB-porten. Dette gjøres ifølge Seagate ved hjelp av noe de kaller «Ignition Boost Technology» kombinert med USB 3.1.

Nøyaktig hvordan Ignition Boost Technology fungerer vites ikke, men i selskapets pressemelding sammenlignes det med hvordan et batteri brukes til å «kickstarte» motoren på en vanlig bil.

Da kan vi tro at den benytter seg av en eller annen form for kondensator som sparker i gang harddisken. Denne må i så fall først lades fra USB-strømmen, så da snakker vi vel også om en liten forsinkelse etter at disken har blitt plugget til.

Greit med plass

Seagate Innov8 har god kapasitet – 8 terabyte med data kan den svelge unna. Ikke ser den så verst ut heller, og har nylig fått en Red Dot-designutmerkelse for sitt aluminiumskledde ytre.

Seagate

En annen detalj å merke seg er at Innov8 begytter seg av den nye USB Type-C.

Men selv med stil og kun USB-strøm vil vi ikke akkurat kalle Seagate Innov8 for spesielt portabel. Vekten er på solide 1,5 kilogram, og med de strategiske målene 20,8 x 12,4 x 3,6 centimeter vil den jo ta opp litt plass i veska eller bagen.

Er mye plass det mest viktige for deg, burde det likevel ikke være noe problem å dra med seg denne en gang i blant.

Innov8 kommer etter planen på markedet i løpet av april måned, og anbefalt utsalgspris ligger på 350 amerikanske dollar.

Hva skjuler seg inni en slik?
GUIDE: På innsiden av en ekstern harddisk >>>

(Kilde: Seagate)

Les også
Asus VivoMini VC65-serien byr på masse lagringsmuligheter
Les også
Seagate har åtte terabyte til NAS-en din
Les også
Hva skjuler seg inni denne?
Les også
Denne disken bør du holde deg langt unna
annonse

Les også