Til hovedinnhold

Intel har begynt å sende sine nye prosessorer til produsentene

Kaby Lake-plattformen legger til rette for 5K-oppløsning og vil snart dukke opp i PC-er.

Intel

Vi meldte i juni at Intel trolig ikke kom til å lansere sin nye Kaby Lake-brikker før til neste år, men nå viser det seg at prosessorene kan komme tidligere enn som så. Det melder blant andre nettstedet PC World.

I forbindelse med kunngjøringen av sine økonomiske resultater nylig uttalte Intel-sjefen Brian Krzanich at selskapet nå har begynt utsendelsene av Kaby Lake-brikkene til PC-produsentene.

Surface Boook 2 kan bli blant de første

Dette betyr riktignok ikke at de første PC-ene med Kaby Lake nødvendigvis er rett rundt hjørnet, men at de trolig vil dukke opp i løpet av de kommende månedene, og mest sannsynlig i inneværende år.

Oppfølgeren til Surface Book, her avbildet, kan bli blant de første maskinene med Kaby Lake.
Microsoft, skjermdump fra video

Vi har tidligere rapportert at Microsofts nye bærbare PC Surface Book 2 ifølge ryktene skal bli utstyrt med Kaby Lake, og denne maskinen er ventet å komme ut en gang i løpet av andre halvdel av 2016. Dette ser altså ut til å forsterke antakelsen om at Kaby Lake kommer i år.

Kaby Lake representerer et brudd med den såkalte «tick-tock»-modellen til Intel. Det var først antatt at dagens Skylake-arkitektur, basert på 14 nanometers produksjonsprosess, skulle krympes ned til 10 nanometer med «Cannonlake». Det kom senere frem at Intel utsetter Cannonlake til fordel for enda en 14 nanometers plattform, altså Kaby Lake.

5K-oppløsning og raskt minne

Intel har ennå ikke offentliggjort så mye teknisk informasjon om Kaby Lake ennå. Det har imidlertid kommet indikasjoner på at plattformen blant annet skal by på forbedret grafikkløsning som kan drive inntil to 5K-skjermer ved 60 Hz og vise 4K-film med 10-bit farger med den krevende, men smarte, HEVC-kodeken.

Videre skal Kaby Lake visstnok støtte Thunderbolt 3, samt Intel Optane. Optane er Intels nye navn på den mye omtalte 3D Xpoint-minneteknologien, som skal være 1000 ganger raskere enn tradisjonelt flash-minne.

Er du mer interessert i dedikerte skjermkort? Med Nvidia GTX 1060 er det morsomt å være PC-spiller på budsjett »

(Via TechRadar)

annonse