Til hovedinnhold

Nordmenn svindler seg til ny iPhone

På nye og dyre mobiltelefoner kan det være hensiktsmessig å tegne en mobilforsikring. Det innebærer at du får mobilen reparert eller erstattet dersom du uheldigvis ødelegger den.

Codan Forsikring er blant de største aktørene som tilbyr mobilforsikring i Norge, og de har nå oppdaget en mistenkelig sammenheng mellom antall forsikringssaker på iPhone. Det har seg nemlig slik at når det kommer en ny iPhone-modell på markedet, skyter antall forsikringssaker til værs.

Les også: Liten iPhone-skade kan koste deg 3 000 kr (Mobilen.no)

Da iPhone 3G ble lansert i juli 2008 opplevde Codan Forsikring en økning i antall anmeldte mobilskader på 26 prosent sammenlignet med det snittet lå på tidligere samme år. Da iPhone 4 ble lansert i august i 2010, skjedde det samme. Snittet i perioden januar-juli var på 1673 anmeldte saker per måned, men i august gjorde antall registrerte saker plutselig et hopp til 2412.

- Vi ser en klar sammenheng mellom tallene for antall registrerte forsikringssaker og lanseringsdatoer for iPhone. Rundt 40 prosent av våre forsikrede telefoner er iPhone. Kostnadene forbundet med skadeoppgjøret på iPhone har skutt i været, noe som medfører økning av premien for den enkelte forbruker, sier Nils Kristian Brekke, leder for Utredning i Codan Forsikring.

Kan bli anmeldt

Mange tenker nok at det ikke er så farlig om man juger litt til forsikringsselskapet når det bare er snakk om en mobiltelefon. Blir det oppdaget kan det imidlertid medføre ganske kjipe konsekvenser, som redusert erstatningsoppgjør og i verste fall anmeldelse.

Hvis du i tillegg har levert en falsk politianmeldelse i forkant av erstatningssaken, risikerer du også å få en prikk på rullebladet. Det vil igjen føre til at du ikke får jobber der det kreves plettfri vandel, samt at du vil få problemer med å reise til land som nekter innreise til straffedømte.

- Vårt inntrykk er at mange tenker at det "bare" er snakk om en liten mobilforsikring, og terskelen for å lyve virker å være lavere i disse tilfellene enn ved bil eller husforsikringen. Forsikring kan ses på som et stort spleiselag, og når noen jukser, går det ut over fellesskapet, sier informasjonssjef Mari Bræin Faaberg i Codan Forsikring.

Forsikringsagenten White Label, som eies av Codan, benyttes av de fleste norske operatører og elektrokjeder. Codan Forsikring behandlet over 22 000 mobilsaker i 2010.
Les også:
Fire av fem skadesaker skyldes knust iPhone-glass (Mobilen.no)

(Kilde: Pressemelding)

annonse