Tek.no

Nyhet

Tele2 får kjeft for barnesporing

29 Jan 2011 08:45Først publisert 19 Aug 2010 10:45
annonse

Ifølge Klassekampen skal Datatilsynet ha omtalt Tele2s nye tjeneste som overvåking av barn. Datatilsynet har sagt at de ønsker mer informasjon om Bipper, og det skal de få. Nå har nemlig Tele2 og Bipper tatt initiativ til et slikt møte.
Bipper inneholder en lokaliseringsfunksjon som lar foreldre se i sanntid hvor barna befinner seg. I tillegg lar programmet foreldre bestemme hvem barnet kan ringe til, og når. (Les mer om Bipper her)

Åpent

teknologirådets blogg skriver Bipper-gründer Silje Vallestad under navnet ”BipperSilje”, at lokalisering er et vanskelig tema. Hun forsvarer Bippers sporingsfunksjonalitet slik:
- Å lokalisere ungene våre ved å ringe rundt eller rope fra verandaen er greit. Det gjør vi alle. At det nå er mulig å lokalisere dem ved bruk av teknologi er derimot noe nytt og utrygt. Andre plasser i verden har lokalisering blitt en standard leveranse fra alle operatører.
- Også i Norge har lokaliseringstjenester for mobil eksistert i flere år. Fra mitt ståsted er lokalisering greit når det er behov for det, men tracking er ikke ok. Det er også viktig at lokalisering må skje åpent (barnet må vite om det) samt at det ikke er mulig å gi mange personer muligheten til å lokalisere (sikkerheten må ivaretas).
- Dessverre vokser det frem mange løsninger der det kan bygges store nettverk av personer som kan lokalisere hverandre og som skjer hemmelig. Fra mitt ståsted var det derfor viktig å levere en lokaliseringstjeneste der alle forbehold var tatt for at tjenesten ikke skulle kunne misbrukes. Det mener jeg at vi har gjort. Og så er det jo ingen som sier at foreldre må lokalisere barna sine, avslutter Vallestad.
Så gjenstår det å se om Datatilsynet er enig i dette resonementet.

Les også
Hevder mobilgigant stjal Bipper-idé
Les også
Dømt for Tele2-hacking
Les også
Får mobil til skolestart
Les også
Norsk mobiltjeneste klar for verdenslansering
Les også
Norske Bipper med millionavtale
Les også
Ble mobilovervåket av kjæresten
annonse

Les også