3D-headset fra Sony

Sony har for alvor kastet seg på 3D-bølgen og demonstrerte blant annet en brillefri 3D-OLED under årets CES-messe. Selskapet viste imidlertid også frem et noe mer eksotisk 3D-produkt, nemlig en fancy headset-TV som skal være i stand til å gi en virkelig involverende 3D-opplevelse.

Bilde: Engadget

Vidunderet består av to små OLED-skjermer med en oppløsning på 1280x720 hver og benytter seg av aktiv lukkerteknologi. Ved å bruke én skjerm for hvert øye vil produktet kunne by på bedre skarphet og dybdefølelse enn på en vanlig 3D-TV fordi man effektivt unngår lekkasjefenomenet hvor bildene flyter sammen.

Apparatet vil også tilsvare en kinoaktig opplevelse siden bildene er så nær øynene, og Sony har i tillegg utstyrt prototypen med simulert surround-lyd via integrerte hodetelefoner.

Brillene kan justeres slik at bildene treffer øynene i riktig vinkel og kan på denne måten tilpasses hver enkelt bruker.

Produktet er ennå under utvikling, og det foreligger ennå ingen informasjon om en kommersiell lansering av produktet, så for de interesserte er det nok bare å følge med videre.

(Kilder: Gizmag, techradar)

Les også
Sony lanserer 3D-headset
Les også
TV sender ulike bilder til ulike deler av rommet
Les også
Verdens letteste 3D-briller kommer i mars
Les også
Utvikler hologram-TV
Les også
Sony med radioopptaker
Les også
Super-projektor fra JVC
Les også
Slå på TV-en med håndbevegelser
Les også
Disney satser på 3D
Les også
– Aktiv lukker-3D helsefarlig
Les også
3D-briller tilpasset alt og alle
Les også
Brillefri 3D-OLED fra Sony
Les også
Større brillefrie 3D-TV-er
annonse