Samsung slipper 7 nye mobiler

De syv nye modellene fordeler seg med tre på operativsystemet Android 2.1, to på Windows Mobile 6.5.3, og to på Samsungs eget operativsystem, Bada.

Galaxy ganger tre
De tre nye Androidmodellene heter Galaxy 5, Galaxy 3 og Galaxy Beam.
Galaxy 5 er en mobiltelefon som kan minne om billigmodellen Corby, med en beskjeden skjerm på 2,8 tommer. Kameraet er også av de enklere, med 2 megapiksler oppløsning. Så blir dette også en billig Android-mobil, med en prislapp på ca 2000 kroner. Telefonen skal være i butikk i løpet av sommeren.
Spesifikasjonene Samsung oppgir ser slik ut:
Galaxy 5 (I5500) er en touchmobil med Android 2.1 og støtte for 3G med opp til 7,2 MBS. TouchWiz 3.0 og Social Hub. Størrelsen er 108 x 56 x 12,6 millimeter, touchskjermen er 2,8 tommer. Kamera på to megapiksler. FM-radio, musikkspiller og video. Prosessor på 600MHz, 150 MB internminne og plass til microSD opp til 16 GB (1 GB medfølger). GPS og Layar ”augmented reality”-funksjon. Bluetooth 2.1, USB 2.0, WLAN. Batteri på 1200mAh med over seks timer taletid i 3G alternativt 370 timer standby.

Galaxy 3

Galaxy 3 blir oppfølgeren til den populære modellen Galaxy Spica, som nylig ble oppdatert med Androids nye operativsystem 2.1. Denne har noe større skjerm (3,2 tommer). Den har et noe bedre kamera enn Galaxy 5, mens den pussig nok har en langsommere 3G-forbindelse enn lillebroren. Den kommer i butikk samtidig som Galaxy 5, men blir rundt 400 kroner dyrere.

Her er spesifikasjonene for Galaxy 3:

Galaxy 3 (I5800) er en 3G-mobil med opp til 3,6 MBS, Android 2.1 og en 3,2 tommer stor kapasitiv touchskjerm. TouchWiz 3.0 og Social Hub for integrering med sosiale medier og e-postklienter. Kameraet er på tre megapiksler og har autofokus, ansikts- og smilgjenkjenning, i tillegg til panoramainnstilling. Videoen spiller inn i 320x240 piksler og kan spille av DivX/Xvid, wmv, mpeg4, h.264 med mer. FM-radio og musikkspiller med lydprosessoren DNSe. Prosessor på 667 MHz, internminne på 1 GB og plass til minnekort på opp til 32 GB, bluetooth 2.1, USB 2.0, WLAN, GPS, akselerator. 1500 mAh batteri med 8,5 timer taletid i 3G alternativt 600 timer i standby

Snyter oss for Beam

Den mest spennende av de nye Galaxy-mobilene kommer imidlertid ikke til Norge. Det er modellen Galaxy Beam (artikkelbildet), som har innbygget projektor og en skjerm på hele 3,7 tommer. Galaxy Beam kan filme i HD (viser riktig nok ikke mer enn 640 x 480 punkter via den innbygde projektoren) og den kan ta stillbilder med 8 megapiksler oppløsning.

Vi får håpe noen tar turen til Sverige og sparker Samsungs Norden-sjef hardt på leggen. Dette er en telefon vi vil ha!

Proffmarkedet

Windowsmodellene er begge i Blackberry-design. Med det mener vi at de har et fullt qwerty-tastatur på fronten, slik RIM var først ute med på sine Blackberry-modeller.

Omnia Pro 4 er en variant med touch-skjerm, noe Omnia Pro mangler. Omnia Pro 5 er heller ikke aktuell for Norge, men det gjør ikke så mye. Omnia Pro 4 har bedre spesifikasjoner, og kommer dessuten ikke til å koste mer enn ca 2600 kroner.

Blant nyhetene i denne telefonen er muligheten for å koble seg til videokonferanseløsningen Cisco WebEX. Dessuten kan du bruke den på Facebook, og det er bra hvis du jobber i Halden Kommune, der rådmannen i vår gikk til det drastiske skritt å stenge Facebook for kommunens ansatte.

Og slik er spesifikasjonene på Omnia Pro 4::

Omnia Pro 4 (B7350) er en 3G-mobil med støtte for opp til 7,2 MBPS som har fullt tastatur, touchskjerm på 2,62 tommer og operativsystemet Windows Mobile 6.5.3. Kameraet er på 3,2 megapiksler og spiller inn video i formatet QVGA, 320x240 piksler. GPS, FM-radio og Windows Media Player 10. Bluetooth 2.1, USB 2.0, WLAN. Internminne på 200 MB og plass til minnekort opp til 32 GB

Wave goodbye

Og siden vi så langt bare har sparket Norden-sjefen i Samsung på den ene leggen – her kommer en god grunn til å sparke litt på den andre også. Samsung lanserer nemlig to nye Wave-modeller med operativsystemet Bada, men ingen av dem kommer til Norden.

La gå, de er kanskje ikke så kjempekule, ettersom de verken har 3G eller Super-AMOLED-skjermer. Men Wave 2 pro har i det minste et fullt qwerty-tastatur.

Men ingen Galaxy Beam, det er vanskeligere å tilgi.

Les også
Ventetiden er snart over
Les også
Samsung Wave i millionklubben
Les også
Kaprer det europeiske markedet
Les også
Billig batteristerk hardhaus
Mer om
annonse