Tek.no

Nyhet

Cicret vil gi deg Android rett på armen

Er det spesielle armbåndet en umulig drøm?

YouTube
2 Des 2014 14:00

Nå finnes det både smart-armbånd og og smart-klokker på markedet, men ingen av disse produktene har foreløpig slått an noe særlig. Vi mistenker at folk flest venter på en funksjon som vi ikke har sett maken til før de åpner lommebøkene sine. Kanskje sitter det franske selskapet Cicret med nøkkelen?

Cicret har foreløpig ikke gitt ut noe annet enn en app for å sende krypterte meldinger. De jobber imidlertid med noe langt mer spennende, melder Slashgear: En prototype av et smart-armbånd som skal gjøre det mulig å projisere en Android-skjerm rett på armen din.

Dette vil de angivelig få til ved hjelp av en «picoprojektor», en rekke sensorer, en innebygget prosessor og et par andre ting.

Ikke en fungerende prototype

Picoprojektor er kanskje et nytt ord i vokabularet til de fleste, men det er altså snakk om en bitteliten projektor. De åtte avstandssensorene som sitter i armbåndet skal registrere bevegelsene du gjør med fingeren din på armen, og sende informasjonen tilbake til selve dingsen. Så er det opp til prosessoren å tolke disse signalene. Det høres litt sprøtt ut?

Så vidt vi kan forstå er armbåndet ment å fungere uten tilkobling til en smartmobil, takket være prosessoren, minnet og WiFi-brikken. Fordi dingsen også har Bluetooth LE-støtte vil du nok likevel få muligheten til å lese SMS-er, dersom dette produktet blir til virkelighet. Hvor langt de har kommet med prototypen sin skriver de ingenting om.

Utviklerne har laget en video som viser hvordan de ønsker å lage Cicret Bracelet (obs! Dette er ikke en fungerende prototype):

Tar imot donasjoner

Typisk ville et produkt som dette dukket opp på Kickstarter eller Indiegogo, men Cicret har isteden valgt å kjøre en innsamlingsaksjon på sine egne nettsider. For å fullføre produksjonen av Cicret Bracelet skriver de at de trenger 700 000 euro, altså seks millioner kroner. I skrivende stund er de fått inn 11 prosent av det de trenger.

De nevnte innsamlingstjenestene på nettet gir deg pengene tilbake dersom utvikleren ikke når målet sitt. Dette er ikke tilfellet her.

Tidligere i år ble et lignende prosjekt kalt Ritot Smartwatch avslørt som et mistenkelig prosjekt, ifølge The Next Web. Disse utviklerne har klart å samle inn over 1,4 millioner dollar via Indiegogo uten å ha en fungerende prototype å vise til.

Men hva med Cicret?

Vårt favoritt-ordtak er at dersom noe høres for godt ut til å være sant, så er det kanskje nettopp det det er. Med tanke på at Cicret ikke har vist frem en fungerende prototype av armbåndet sitt, kan det derfor være et stort sjansespill å støtte et slikt prosjekt. Samtidig må vi innrømme at er ideen virker veldig spennende, og vi håper at denne typen teknologi i alle fall ikke er så veldig langt unna.

Les mer om prosjektet på Cicret.com

I fremtiden kan du overføre penger ved å «fist-bumpe»
Vil et slikt smart-armbånd erstatte bankkortet ditt? »

(Kilder: Slashgear, Cicret.com, YouTube, The Next Web)

annonse

Les også