Til hovedinnhold

Samsung lanserer nettbrett for barn

Galaxy Tab 3 Kids kommer med spesialfunksjoner for de yngste.

Samsung
Slik ser nettbrettet ut når det kraftige dekselet er tatt av.Foto: Samsung
En egen C-pen følger med i dekselet.Foto: Samsung
Slik ser en mer ordinær C-pen ut. Disse variantene er ikke de digitale pennene som følger med på Samsungs Galaxy Note-modeller.Foto: Samsung

Samsung nyeste nettbrett er ikke noen heftig toppmodell, eller hemningsløs utforsking av spennende ny teknologi som smartklokker eller fleksible skjermer. I stedet er det et nettbrett rettet mot de aller yngste.

Galaxy Tab 3 Kids er et relativt enkelt utstyrt netbrett, med et fargerikt deksel som kan settes på. Dekselet er tykk plastramme som går rundt nettbrettet. På den ene langsiden har det et kraftig håndtak, som kan brukes når barna skal bære nettbrettet rundt, eller som stativ.

Les også: Samsung med tre nye nettbrett

Ingen ny kategori

Nettbrett for barn er i og for seg ikke noe nytt, men så langt har de store elektronikkprodusentene vært lite opptatt av dette feltet, som for det meste har blitt dominert av mer ukjente elektronikkleverandører og leketøysprodusenter.

At deling av elektronikk i hjemmet har blitt en viktig utfordring er imidlertid godt synlig – den senere tiden har mange av de store mobilprodusentene bygget inn ulike former for kontostyring eller barnemodus på produktene sine.

For hele familien

I Galaxy Tab 3 Kids, skal imidlertid denne barnemodusen være mer omfattende enn mange av de vi har sett fra før. Her kan du sette opp tidsbegrensning for bruken, og i stedet for en litt lettere utgave av de vanlige Android-menyene får barna et helt eget menysystem å boltre seg i.

Når du går ut av den barnevennlige modusen ligger det vanlig Android 4.1 bak, med Samsungs Touch Wiz-menyer.

Nettbrettet skiller mellom de ulike modusene. Det betyr at bilder og innhold som skapes i barnemodusen er tilgjengelig også er tilgjengelig utenfor. Innhold som skapes når brettet er i vanlig Android-modus blir ikke tilgjengelig i barnemodusen.

Slik forklarer Samsung selv hvordan nettbrettet brukes.Foto: Samsung

Likner Galaxy Tab 3 7.0

Selve brettet deler spesifikasjoner med dagens Galaxy Tab 3 7.0. Dermed får du altså en 7 tommer stor skjerm med oppløsning på 1024 x 600 piksler. En tokjernet systembrikke på 1,2 GHz driver det som foregår på skjermen.

I dekselet ligger det dessuten en skjermpenn av mer eller mindre samme type som Samsung har tilbudt som tilbehør for modellene uten støtte for den digitale S-pen-en som følger med Galaxy Note-produktene.

Galaxy Tab 3 Kids kommer på det norske markedet i uke 50, men er alt tilgjengelig fra utenlandske nettbutikker som henvender seg til Norge. Veiledende pris ligger på 1900 kroner. Akkurat hva det vil koste når det kommer i handelen er uvisst. Dagens Galaxy Tab 3 7.0 starter på 900 kroner i de rimeligste nettbutikkene.

Les om nettbrettet Kurio KD Interactive

annonse