Tek.no

Nyhet

Samsung lover fem ganger kjappere WiFi

Har utviklet en ny teknologi for trådløst nett.

jordache/Shutterstock
14 Okt 2014 06:00

Med WiFi skal du under helt optimale forhold få en dataoverføringshastighet på inntil 866 Mbit/s i dag.

Nå melder Gizmodo at Samsung har utviklet en ny WiFi-teknologi som vil gi deg en overføringshastighet på hele 4,6 Gbit/s (575 megabyte per sekund), og dermed oppfylle kravene til den nye standarden 802.11ad.

Det innebærer for eksempel at en film på 1 gigabyte kan overføres i sin helhet på under tre sekunder, eller at du skal kunne streame ukomprimert HD-video i sanntid, skriver Samsung i en pressemelding.

Mye, mye raskere

Dagens WiFi-enheter bruker normalt 2,4 GHz- eller 5 GHz-signaler. Samsungs nye WiFi-teknologi bruker derimot 60 GHz-båndet, noe som til nå har vært unngått på grunn av fare for forstyrrelser og ikke minst dårlig rekkevidde. Samsung hevder derimot at de unngår disse problemene ved å bruke nye typer sendere og antenner.

Den nye WiFi-teknologien skal gi teoretiske hastigheter som ligger fem ganger høyere enn i dag. Standarden som nå er mest utbredt heter 802.11ac. Faktiske – eller opplevde – hastigheter skal ifølge Samsung være inntil ti ganger høyere i forhold til dagens WiFi-teknologi.

Produkter med støtte for den nye 4,6 Gbit/s-standarden kan komme på markedet allerede i 2015. I første omgang peiler Samsung seg inn på audiovisuelle enheter, telemedisinsk utstyr og mobilenheter. Etter hvert vil de også integrere den nye standarden i «Internet of Things»-produkter, samt til Samsung Smart Home.

Norsk «Smart Home»-prosjekt lar deg styre alt fra mobilen
En app og en dings er alt som skal til »

(Kilder: pressemelding via Gizmodo)

Les også
Det tar bare noen minutter, og du får raskere trådløst nett
annonse

Les også