Til hovedinnhold

MP3-spillere har fem års levetid

Holdbarheten på MP3-spillere varierer enormt. Noen har dårlige batterier, andre går lett i stykker mens noen ser ut til å vare evig.
Forbrukertvistutvalget mener likevel at din spiller skal ha minst fem års levetid ved normal bruk.
Mente reklamasjonen kun gjaldt to år
Ifølge Forbrukerportalen hadde en kunde klagd inn en forretning til Forbrukertvistutvalget etter at hans MP3-spiller sluttet å fungere etter to år og to måneder. Butikken ville ta seg betalt for en reparasjon da de mente reklamasjonsretten på MP3-spillere kun er to år.
Det mente kunden var snevert og FTU ga han medhold i dette.
- Når Høyesterett tidligere har avgjort at det er fem års reklamasjonsrett på mobiltelefoner, er det naturlig at samme reklamasjonsrett gjelder for produkter som kameraer og MP3-spillere, sier rådgiver i forbrukerrådet Thomas Nortvedt.
Klare regler om omstridt produkt
Denne avgjørelsen betyr at du skal få gratis reparasjon, ny vare eller pengene tilbake om din MP3-spiller slutter å fungere innen fem år på grunn av fabrikasjonsfeil. Om du derimot mister spilleren i bakken, søler vann på den eller ødelegger den med litt selvreparasjon vil derimot ikke denne reklamasjonsregelen gjelde.
Med dette har det endelig blitt stadfestet en klar reklamasjonsfrist på MP3-spillere. Regelverket på dette området har lenge vært uklar.

Mer om
annonse