Tek.no

Nyhet

Nå kan Xperia X10 rootes

12 Juli 2010 11:46

Et av de mest fremtredende ankepunktene ved Sony Ericssons Xperia X10 er at telefonen kjører Android 1.6. Til tross for at telefonen klarte seg godt da den var inne til test i vår, er det nok mange som i dag heller ser til modeller fra Samsung og HTC med Android 2.1.

Det er planlagt en offisiell oppdatering til X10 fra Sony Ericsson som skal gi Android 2.1. Nå spørs det om ikke noen fra uoffisielt hold kan komme svensk-japanerne i forveien.

Å få root-tilgang på, eller å "roote", en Android-telefon kan sammenliknes med å jailbreake en Iphone. Det gir tilgang til å gjøre en hel del ting som Google eller produsenten ikke i utgangspunktet har lagt opp til at brukeren skal gjøre.

Å tilpasse eksisterende utgaver av Android til X10 er blant mulighetene som åpner seg med root-tilgang. Det kommer neppe som noen overraskelse at det er folkene på utviklerforumet xda-developers som har åpnet X10. Nye programvareversjoner og tilpasninger av større eller mindre slag har de seneste årene kommet som perler en snor fra dette forumet.

Noe ventetid må man uansett påregne før en ny programvareversjon kan dukke opp. I mellomtiden er en mer umiddelbar effekt at man kan få tilgang til å betale for programvare på Android Market. Dette gjøres ved å kjøre applikasjonen Market Enabler etter å ha fått root-tilgang.

Du kan lese mer om prosessen på xda-developers.com.

Vær obs på at fremgangsmåten er noe teknisk, og at garantien ikke gjelder dersom noe går galt underveis. Med andre ord er dette noe man ikke bør prøve seg på dersom man ikke føler seg forholdsvis trygg på hvordan man skal utføre stegene som beskrives.

(Kilde: xda-developers via androidandme.com)

Les også
Nå gjør de rooting tryggere
Les også
Slik rooter du Samsung-telefoner
Les også
– Android er ikke åpent
Les også
X10-oppdateringene utsatt
Les også
Slik rooter du HTC-telefoner
Les også
Xperia X10 oppgraderer
Les også
Konkurransehøst del 3
Les også
Playstation-telefon med Android 3.0?
Les også
Android og Iphone gruser Symbian
Les også
Mobildryss fra Sony Ericsson
Les også
Samsung S8500 Wave
annonse

Les også