Tek.no

Nyhet

Her er Sony Ericsson-nyhetene

Espen Irwing Swang
7 Nov 2007 09:57

Lanseringen av Internett-modellen K660 kom ikke akkurat som noe sjokk, ettersom både bilder og spesifikasjoner var lekket ut på forhånd. K660 er en mobiltelefon som legger seg pent inn i folden av Sony Ericsson-mobiler vi synes vi har sett før. Samtidig er den utstyrt med både Super-3G, Edge og nye menyer som skal gjøre den til et bedre verktøy for mobilsurfing på Internett. 
Les også:
- Nokia kan utvikle Google-mobil
- Sony Ericsson gjør en iPhone?
- 3 slipper Skype-mobil
Blant annet har den fått knapper som lyser opp og fungerer som snarveier når du navigerer på verdensveven. Som på flere av de nyeste modellene har også K660 en skjerm du kan bruke i landskapsmodus. Telefonen har også en applikasjon for direkte tilgang til Google Maps. 

Mus

Navigasjonsknappen fungerer som mus, og gjør det enklere å bevege seg rundt på ulike nettsider. Snarveiknappene som lyser opp gjør det enklere å legge til bokmerker, gå direkte til hjemmesiden eller åpne adresselinjen. Dessuten har den fått en zoom-funksjon som kan komme godt med. Skjermen du kan sjekke Internett på er nemlig ikke større enn 2 tommer.

K660 har dessuten 2 megapiksler kamera, FM-radio og musikkspiller. I tillegg har den fått den nye blåtannprotokollen som gjør at du kan koble den sammen med trådløst hodesett på en mye enklere måte enn før. Det forutsetter riktig nok at også hodesettet støtter den nye paringsteknologien. 

Musikk

For de musikkfrelste er nok W890i langt mer spennende. Dette er oppfølgeren til den syltynne W880i. I følge Sonty Ericsson vil den ha plass til opp til 1.800 sanger i det 2 GB store minnet som er inkludert i form av et M2 minnekort. W890i har også fått ett bedre kamera enn det som sitter i forgjengeren. 

I denne modellen sitter det nemlig et kamera som tar bilder med 3,2 megapiksler oppløsning, det samme som på kameramodellen K810i. W890i har også Super3G for rask nedlasting av musikk eller andre filer via mobilnettet. 

W380i

Mens K660 og W890 begge har velkjent design, så er den tredje nykommeren, W380i, en foldemobil. W380i er en litt enklere musikkmobil enn W890i, og leveres med 512 MB minnekort. Det holder til 271 sanger, hevder Sony Ericsson. 

(Vi er kanskje ikke de eneste som stusser over at de hevder det er plass til 6-7 ganger flere sanger på W890i, som har 4 ganger så mye minne.) 

Shake it, baby!

Spennende ved W380i er at den har bevegelses-styring. Du skal kunne skru volumet opp eller ned ved hjelp av håndbevegelser. På samme måte skal du kunne skru av eller utsette alarmen på mobiltelefonen. Ulike lyseffekter og utvendige musikk-knapper skal også bidra til å gjøre dette til en rendyrket musikkmobil.

W380i mangler 3G, men ellers er alle de vanlige funksjonene på plass. Det inkluderer PlayNow, TrackID, og direkte tilgang til musikkspilleren ved hjelp av ett tastetrykk. Men kameraet skuffer. 1,3 megapiksler er i slappeste laget på en mobiltelefon som skal komme på markedet i 2008.

For den som er opptatt av spesifikasjoner har vi limt inn Sony Ericssons tabeller her:

Spesifikasjoner ­Sony Ericsson W380 og W890

annonse

Les også